Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nov plezalni center

Večer, Maribor, Šport - Kaja Steblovnik: … vabi začetnike in izkušene

V novem centru najde vsak plezalec kaj zase, tako začetniki kakor že izkušeni.
Slab mesec je v Mariboru odprt novi plezalni center Klajmber. S tem se je uresničila ideja in potreba po prostoru, kjer bi se lahko učila nova generacija plezalcev, prav tako pa bi bil primeren za tiste, ki so na skalah že stari mački. Da se je sedaj uresničila, je bilo treba ogromno truda velike ekipe, ki je pri tem sodelovala. V prvem tovrstnem centru na tem koncu Slovenije je na voljo skupno 400 kvadratnih metrov plezalnih površin, ki so razdeljene v tri ločene sektorje, da lahko vadbe in treningi potekajo nemoteno. "Želeli smo ustvariti center, v katerem bi vsak našel kaj zase," razlaga eden od idejnih vodij projekta Jakob Bizjak, tudi sam plezalec.
Prvi prostor ima visoke stene in je primeren za tečaje in vodene vadbe. V drugem se lahko posamezniki preizkusijo v balvanskem plezanju, namenjen pa je individualnim treningom. Balvanska stena je opremljena z več kot 100 balvani vseh težavnosti. "Da bo trening zanimiv tudi za bolj izkušene, smo pripravili cel kup plezalnih problemov in jih označili z različnimi barvami. Sčasoma jih bomo tudi spreminjali, da bo vadba ostala zanimiva," pojasnjuje.

Kaja Steblovnik

Fotografiji (Martin Zorko):
(1) V centru najdejo izzive začetniki, pa tudi že izkušeni.
(2) Na 400 kvadratnih metrih se raztezajo balvani.


Opremo tudi izposojajo
Balvanski plezalni center Klajmber v Valvasorjevi ulici 38 je odprt od ponedeljka do petka med 17. uro in 21.30, v soboto in nedeljo pa med 15. uro in 21.30. Dodali so še torkov dopoldanski termin, to je od 10. do 13. ure. Opremo si je mogoče pri njih tudi izposoditi, na tečajih in skupinskih treningih pa so ves čas zaradi varnosti prisotni inštruktorji. Na voljo so začetni tečaji plezanja, vadba za otroke in mladostnike, treningi za odrasle ter samostojno plezanje, da lahko posamezniki sami in v svojem tempu rešujejo probleme in tako izboljšujejo svojo tehniko ter sposobnosti.

Vecer.si 10.12.2017 ob 7:00
Nov plezalni center vabi začetnike in izkušene

 

1 komentarjev na članku "Nov plezalni center"

Primož Auersperger,

Vsebina je bila izbrisana na zahtevo avtorja / IP

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti