Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Großer Speikkogel

Šaleški AO - Mijo Kovačevič: ... z juga

Prvi letošnji sneg je že davno zapadel, tudi turne smuči so ga že videle. Lani, v začetku sezone je zima pri sosedih kar nekako skoparila z njim in je bilo pogosto potrebno še posebej pazit na mine – štrleče skale. Letošnjo zimo so razmere kanček boljše, zato smo se v nedeljo podali v Lavanttalske Alpe na kratko kondicijsko turo, na bližnji Großer Speikkogel (2140 m).

Tone je izbral južno, pravzaprav jugo-zahodno, opazno krajšo traso od tiste severo vzhodne 19 kilometerske, ki jo običajno uporabljam za nabiranje kondicije. Do izhodišča na Goddingu smo se pripeljali po ozki serpentinasti visokogorski cesti, lepo spluženi, čeprav zadnji zasenženi ovinki bi za slabe gume lahko bili kar nepremagljiva ovira… Tam nas je pričakala prijetna temperatura okoli -8 ºC in povsem prazno parkirišče.
Kmalu smo bili pripravljeni za akcijo in smuči so zagrizle v prvi breg. Sledil mu je drugi malenkost bolj strm in nato smo prišli nekje pod vršni greben. Prečenje daljšega pobočja v zložnejšem svetu ni predstavljalo neke posebne ovire, vsaj za naju s Tonetom ne, medtem ko nam je Jože že v štartu ušel iz vidnega polja, je bil sedaj že daleč nad nami v neki čisto svoji trasi opazen samo še kot mala črna pika. Eva, ki je bila tokrat prvič na turnih smučeh pa je vse skupaj seveda doživljala po svoje.

Mijo Kovačevič - Mičo  

10.12.2017
Großer Speikkogel iz juga

 

 

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti