Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razmere 09.12.17

TK Gora/Razmere: ... Lepenatka - Stari vrh - Viševnik

Lepenatka (Marina, 09.12.2017)

Cesta je splužena do ta zgornjega kmeta in če si se pripravljen odpovedati pršiču na spodnjih travnikih, se lahko zapelješ do konca ceste. Snega je veliko ostalo na smrekah, zato skozi gozd kdaj pa kdaj malo zaškrta. Zgornji del nad kočo pa je lepo zalit in se plava po pršiču. Mestoma je že malce klože zaradi vetra. Sonček nas je sramežljivo opazoval celo pot, bolj korajšno pa se je pokazal šele, ko smo prismučali nazaj do avta.


Stari vrh (Miha_D., 09.12.2017)

Danes pa ena kratka, a sladka. Smo si dejali, korajža velja, se zategnili do Starega vrha in pod oblačno sivino odcuckali do Jožice. Prijazno nas je postregla z brinovčkom, pirom in čemaževim namazom na kruhu, nato pa smo uživaško odpaudrali 600 višincev. Bilo je lepo. Za vas smo prašili Sonja, Boštjan, Luka in Miha.


Viševnik (Franci, 09.12.2017)

Na Rudnem polju le slabih 20cm novega snega,ki pa nad smučiščem naraste na dobrih 30cm.Višje je gospodaril severni veter in vršni greben je spihan do stare podlage. Na srečo je južna stran od vetra ostala nedotaknjena in pri smučanju se je dalo uživati v krasnem pršiču več ali manj do dna. Po 12-i uri je bil Viševnik presmučan,prebordan in prehojen.

09.12.2017 


 
 

Kategorije:
Novosti SMU SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti