Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bronasti znak

ZŠIS-POK za paraplezalca Tanjo Glušič in Gregorja Selaka ter selektorja Jurija Ravnika

Zveza za šport invalidov Slovenije - paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) je na slavnostni prireditvi Invalid športnik leta 2017 6. decembra v Ljubljani za najboljšo športnico in športnika leta imenovala Anjo Drev in Marina Kegla, bronasti znak ZŠIS-POK za tekmovalne dosežke v letu 2017 pa so prejeli tudi športna plezalca Tanja Glušič in Gregor Selak ter selektor slovenske paraplezalne reprezentance Jurij Ravnik.

Nagradi za športnika leta 2017 med invalidi je Zveza za šport invalidov Slovenije - paraolimpijski komite podelila alpski smučarki Anji Drev in teniškemu igralcu Marinu Keglu, v ekipni konkurenci so letos nagradili mešano ekipo v showdownu, namiznem tenisu za slepe in slabovidne.

Na podelitvi priznanj je krovna zveza s srebrnimi in bronastimi znaki ZŠIS-POK nagradila tudi številne športnike, ki so v letu 2017 uspešno nastopili na mednarodnih tekmovanjih, ter njihove trenerje. Bronasti znak sta za nastope v svetovnem pokalu prejela športna plezalca Tanja Glušič in Gregor Selak, prav tako ga je prejel Tanjin trener in selektor slovenske paraplezalne reprezentance Jurij Ravnik. Selak in Ravnik sta bila lani prejemnika srebrnega znaka ZŠIS-POK, in sicer za Gregorjevo 3. mesto na svetovnem prvenstvu v paraplezanju.

Člana slovenske paraplezalne reprezentance, gluhoslepa plezalka Tanja Glušič (AK Ravne) in Gregor Selak (ŠPD Gre gor), ki zaradi multiple skleroze tekmuje v kategoriji Rp3 (z omejenim gibanjem, močjo ali ravnotežjem), sta vso sezono kraljevala na odru za zmagovalce.

Letošnjo tekmovalno sezono sta začela z dvojno zmago na paraplezalnem mastersu v Imstu v začetku julija, konec julija pa na prvi tekmi svetovnega pokala 2017 v paraplezanju v Brianconu osvojila Tanja srebrno in Gregor bronasto medaljo. Konec septembra sta svojo zbirko odličij svetovnega pokala v Edinburgu dopolnila Glušičeva z zlatom in Selak s srebrom, v začetku oktobra pa se je 21-letna Korošica v Sheffieldu znova okitila z zlatom, medtem ko se je 28-letni Škofjeločan domov vrnil z bronasto medaljo.
Manca Čujež  
Vir: PZS.si  

Bronasti znak ZŠIS-POK za Tanjo Glušič in Gregorja Selaka ter selektorja Jurija Ravnika


Jurij Ravnik in Tanja Glušič ob prejemu bronastega znaka ZŠIS-POK (foto Aleš Pirc)

Kategorije:
Novosti PLE SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti