Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Peči

Ne obiskan je in izpostavljen, ter poraščen vrh nad Spodnjo Bohinjsko dolino s primernim razglediščem, kamor vodi le brezpotje in gozdna vlaka ob vstopu v smeri vrha z grebenom ...Janez Pikon: Izpostavljeno ostenje Peči nad vasico Lepence se proti zahodu ob vasi Bitnje strmo spušča do potoka Jerečice.

Peči

Novozapadli in povsem suhi sneg mi omogoča, da se povzpnem po brezpotju na gozdni vrh Peči z odprtim in izpostavljenim razglediščem nad Spodnjo Bohinjsko dolino. Gozdni vrh Peči se prepadno dviguje z dolgim ostenjem severno nad vasici Log in Lepence in se strmo spušča nad vas Bitnje ter severozahodno zaključi nad travniki in pašniki ob vasi Jereka. Neobiskan je in izpostavljen ter poraščen vrh nad Spodnjo Bohinjsko dolino s primernim razglediščem, kamor vodi le brezpotje in gozdna vlaka ob vstopu v smeri vrha z grebenom. Izpostavljena razgledna točka ni množično obiskana, predel poznajo le redki domačini, ki živijo ob in pod gozdnim vrhom Peči nad Gradiščem.

Novozapadli in povsem suhi sneg mi omogoča, da se povzpnem po brezpotju na gozdni vrh Peči z odprtim in izpostavljenim razglediščem nad Spodnjo Bohinjsko dolino ...Ne obiskan je in izpostavljen, ter poraščen vrh nad Spodnjo Bohinjsko dolino s primernim razglediščem, kamor vodi le brezpotje in gozdna vlaka ob vstopu v smeri vrha z grebenom ...Izpostavljeno ostenje Peči nad vasico Lepence se proti zahodu ob vasi Bitnje, strmo spušča do potoka Jerečice ...Novozapadli in povsem suhi sneg mi omogoča, da se povzpnem po brezpotju na gozdni vrh Peči z odprtim in izpostavljenim razglediščem nad Spodnjo Bohinjsko dolino ...Ne obiskan je in izpostavljen, ter poraščen vrh nad Spodnjo Bohinjsko dolino s primernim razglediščem, kamor vodi le brezpotje in gozdna vlaka ob vstopu v smeri vrha z grebenom ...

Peči (828 m) so poznane tudi kot poraščeno zahodno pobočje, imenovano Kopišče, z južno izpostavljeno pečino, kjer redka poraščenost do prepadnega robu gozda dovoljuje dokaj razkošen razgled na zaobljenem gozdnem vrhu v smeri sončnih vasic po dolini.

Izpostavljeno ostenje Peči nad vasico Lepence se proti zahodu ob vasi Bitnje, strmo spušča do potoka Jerečice ...Novozapadli in povsem suhi sneg mi omogoča, da se povzpnem po brezpotju na gozdni vrh Peči z odprtim in izpostavljenim razglediščem nad Spodnjo Bohinjsko dolino ...Izpostavljeno ostenje Peči nad vasico Lepence se proti zahodu ob vasi Bitnje, strmo spušča do potoka Jerečice ...Ne obiskan je in izpostavljen, ter poraščen vrh nad Spodnjo Bohinjsko dolino s primernim razglediščem, kamor vodi le brezpotje in gozdna vlaka ob vstopu v smeri vrha z grebenom ...Novozapadli in povsem suhi sneg mi omogoča, da se povzpnem po brezpotju na gozdni vrh Peči z odprtim in izpostavljenim razglediščem nad Spodnjo Bohinjsko dolino ...

Ne obiskan je in izpostavljen ter poraščen vrh nad Spodnjo Bohinjsko dolino s primernim razglediščem, kamor vodi le brezpotje in gozdna vlaka ob vstopu v smeri vrha z grebenom. Izpostavljena razgledna točka ni množično obiskana, predel poznajo le redki domačini, ki živijo ob in pod gozdnim vrhom Peči nad Gradiščem.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Peči

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti