Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za božič

SPD pripravlja postojanke za smučarje in izletnike

Za božič vabijo planine Slovenije. Živahno vrvenje je ob Bohinjskem jezero. »Zlatorog«, toplo zavetišče na koncu zasnežene Bohinjske doline, bo sprejemal smučarje ter jim nudil skromen, toda prijeten in zabaven oddih v beli prirodi. Prijetna domačnost ob večernih urah in neprisiljena zabavnost bo razvedrila smučarje, ki bodo imeli podnevi dovolj prilike, da presmučajo vse okoliške hribe. Odločiti se morate že sedaj, kam pojdete za božič.

Položni in hriboviti svet na Komni vabi smučarja planinca na lažje in težje izlete v najbližji okolici. Planinski dom na Komni zadovolji tudi razvajene planince. Za dovoz iz Bohinjske Bistrice do Zlatoroga je preskrbljeno, pri Zlatorogu pa čakajo nosači. Za manj izvežbane smučarje je priporočljivo, da se pripeljejo zvečer do Zlatoroga, prenočijo v tej udobni planinski postojanki ter se napotijo drugi dan na Komno, kjer jih čaka smuško veselje. Na Komni bo od 15. decembra dalje stalna smuška šola pod vodstvom smuškega učitelja g. Černiča. Pri Triglavskih jezerih bo koča oskrbovana za božične praznike le tedaj, ako se najkasneje do 15 decembra prijavi Slovenskemu planinskemu društvu v Ljubljani vsaj deset interesentov. Koča pri Triglavskih jezerih je pripravljena za zimsko sezono ter je ena najlepših letnih točk s Komne.

Na Vršiču je za božične praznike oskrbovana Erjavčeva koča, kamor prisipeš po zložni cesti iz Kranjske gore v slabih treh urah. Nosači so na razpolago v Kranjski gori, vse podrobne informacije pa prejme turist pri oskrbnici Julki Pečarjevi v Kranjski gori. Tudi Kamniške planine so že vse pobeljene. Dom v Kamniški Bistrici je primeren nedeljski izlet za smučarje začetnike v osrčje Kamniških planin.

Na Dom na Krvavcu je zimski dostop iz Cerkelj, kamor vozi avtobus iz Kamnika, zimska pota so primerno markirana. Znana so smučišča na Krvavcu, tam po Velikem Zvohu in na Mokrici.

Do koče na Veliki Planini je najprikladnejša zimska pot od gostilne pri »Jurčku« v Črni mimo Kranjskega Raka v položnem loku na Gojško in nato Malo Planino in do koče na Veliki Planini. Iz Kamnika vozi do Jurčka ob sobotah in nedeljah avtobus, sicer pa avtoizvošček po zmerni ceni. Velika Planina ima položna smučka vežbališča in nudi posebno začetnikom vse ugodnosti. Smučarji-planinci! Vsak naj svojim željam in sposobnostim primerno izbere božično razvedrilo v postojankah SPD, vsak bo našel dovolj zabave in božičnega veselja.
Podrobne informacije dobite v pisarni SPD. Ljubljana, Aleksandrova cesta 4/1.

30.11.2017
Naše planine vabijo za božič

Ljudje-gore, 18.12.2017


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti