Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Finale

Domžale: ... EP v lednem plezanju v živo

... evropskega pokala v lednem plezanju pod okriljem UIAA in pokroviteljstvom Občine Domžale je organiziralo PD Domžale in Komisija za gorske športe PZS.

Prijavilo se je 47 tekmovalcev iz 12 držav: Finske, Francije, Hrvaške, Italije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Rusije, Slovaške, Slovenije, Srbije in Švice.

V ženski konkurenci se je pomerilo 15 tekmovalk, med njimi tri Slovenke.
Najuspešnejša je bila Marija Jeglič (AO Ljubljana Matica), ki je v kvalifikacijah dosegla četrto mesto, premoč je morala priznati le trojici, ki je dosegla vrhova obeh smeri. Vodilna po kvalifikacijah je Italijanka Angelika Rainer, druga Poljakinja Olga Kosek in tretja Nizozemka Marianne Van der Steen. Slovenci smo imeli v železu še dve tekmovalki: Sara Jaklič (AO Kranj) se je uvrstila na 10. in Maja Šuštar (AO Domžale), trenutno vodilna v slovensko-hrvaško-srbskem pokalu, na 12. mesto. V finale, ki je na sporedu ob 17. uri, napreduje osmerica.

Končane so tudi moške kvalifikacije, v katerih je nastopilo 32 tekmovalcev. Najuspešnejša sta bila Francoz Louna Ladevant in Švicar Lukas Goetz, tretji v kvalifikacijah je bil Rus Nikolaj Primerov. Slovenske barve so zastopali Jaka Hrast (AO PD Domžale), vodilni v slovensko-hrvaško-srbskem pokalu, ki je na 9. mestu pristal tik pod robom finala, od katerega ga je ločilo le 12 sekund, Nace Grgorinič (AO Kranj), ki se je uvrstili na 21. mesto, tik za njim, na 22. mesto, Edvin Nepužlan (AO Železničar), Uroš Grilj (AO Ljubljana Matica) pa je bil 27.

Finale, ki bo na plezalni steni na garažni hiši v Domžalah in bo pod žarometi, je na sporedu ob 17. uri; najprej nastopijo ženske, nato moški, ob 19.30 sledi podelitev medalj, nato koncert Nipkeja in Trkaja.

Prenos v živo prične ob 17. uri na:
► www.icec.pzs.si
Domžalec.si
MMC RTV Slovenija


Vir: Fotogalerija PZS - Urban Urbanc in Urška Pavša


IceClimbingEuropeanCup.PZS.si - 2017

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46069

Novosti