Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Slovesnost

ob 70-letnici organiziranega delovanja GRS Bohinj

Petek, 1. decembra 2017, je bil poseben dan za bohinjske gorske reševalke in reševalce. Izdali smo zbornik, knjigo z naslovom Gorsko reševanje v Bohinju, in ga ta dan še svežega dobili v roke.

Pripravili smo tudi slovesnost ob tej obletnici. Kot se spodobi, smo se v Domu Joža Ažmana na Bohinjski Bistrici zbrale vse generacije bohinjskih gorskih reševalcev. S svojo prisotnostjo so nas počastili predstavniki Občine Bohinj z županom Francem Kramarjem na čelu, predsednik GRZS Igor Potočnik, predstavnika URSZR Jernej Hudohmet in Robert Škrinjar, kolegi gorski reševalci od vsepovsod, predstavniki planinskih in drugih društev, občani Bohinja, naši domači in še mnogi drugi, ki nam pri našem delu pomagajo in nas podpirajo.
Slovesnost, ki jo je spretno vodil Klemen Langus, sta odprla glasbenika Janez Dovč in Boštjan Gombač, ki sta na svoj izvirni način dosegla , da je s petjem sodelovala cela dvorana. Kako izgleda odhod v »akcijo«, sta nam v skeču zaigrala Lucija in Andraž. Podelili smo zahvale ustanovam in društvom, ki sodelujejo pri našem delu. Darila pa so si zaslužili otroci Osnovne šole dr. Janeza Mencingerja, ki so sodelovali na literarnem in likovnem natečaju iz teme «gorsko reševanje«. Bohinjski reševalci in reševalke smo ob obletnici prejeli spominske znake. Proti koncu se je glasbenikoma na odru pridružil moški pevski zbor »France Urbanc« in s pesmijo so zaključili uradni del prireditve.

Društvo kmečkih žena in deklet Bohinj nam je v avli doma pripravilo okrepčilo, tako da je prijeten večer, tudi ob zvokih harmonike Žige Grma, hitro prešel v noč.

Nabito polna dvorana in dolg neprekinjen aplavz nam je segel do srca. Hvala, ker ste z nami in nas podpirate.

Za Društvo GRS Bohinj Robert Klančar 
Fotografije: Gregor Skoberne

07.12.2017
Slovesnost ob 70 letnici organiziranega delovanja GRS Bohinj

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti