Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Najlepši

  ...11.2015
Spletno naročilo: v košarico
  
 

 

 

 

 

 

torek, 28. november 2017, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 800

vrhovi Vzhodnih Alp v vodniku Alpe brez meja Vladimirja Habjana in Irene Mušič Habjan, ki je pred dnevi izšla v založbi Sidarta

Alpe brez meja
Najlepši vrhovi vzhodnih Alp

Avtorja: Vladimir Habjan, Irena Mušič Habjan
Urednik: Andrej Mašera
Jezikovni pregled: Ines Božič Skok
Risbe in akvareli: Danilo Cedilnik - Den
Pregledni zemljevid: Lojze Miklavčič
Tiskano v Sloveniji, MCC izvodov
Oblikovanje: SIDARTA
Izdala © SIDARTA, Ljubljana 2017
Za založbo: Janez Skok
Naslovnica: Dolomiti so ena najlepših skupin v Alpah: Odle/Geislergruppe. Foto: Aleš Krivec
796.52(234.32)(036) | ISBN 978-961-6027-86-1 | COBISS.SI-ID 292405248 

Gorniška in življenjska naveza Habjan – Mušič je slovensko vodniško literaturo obogatila z novim vodnikom, za katerega pravita, da je njun najtežji zalogaj do sedaj.
V Vzhodne Alpe zahajata že 15 let, zadnja tri leta pa sta prav zaradi vodnika posvetila sistematičnemu raziskovanju alpskih vrhov zahodno od Julijcev.
O njunem gorniškem podvigu govori že sam izbor ciljev, ki zajema najzanimivejše vrhove vseh pomembnejših gorskih skupin v obsežnem vzhodnem alpskem loku, od Karnijskih Alp preko Dolomitov ter avstrijskih in nemških Alp do Bernine na italijansko-švicarski meji.
Ture so različnih dolžin in težavnosti, od nezahtevnih vzponov do bolj ali manj zahtevnih ferat, ledeniških tur in lažjih plezalnih smeri. Nekaj najtežjih vzponov ponekod seže do spodnje četrte stopnje, a le zato, ker lažjega pristopa na vrh ni.
Knjiga je namenjena izkušenim, radovednim in kondicijsko dobro pripravljenim gornikom. Za nekaj najzahtevnejših tur v vodniku, ki zahtevajo alpinistične izkušnje in znanje, pa priporočamo spremstvo alpinista ali gorskega vodnika.

 

 

 

 

 

Oznake: BIB
eXTReMe Tracker