Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Uspešen

AK Slovenska Bistrica: ... 1. dan finala Državnega prvenstva
2. dan osvojili dva naslova

Uspešen 1. dan finala Državnega prvenstva 2017

Prvi dan finala Državnega prvenstva, ki poteka od petka, 24.11.2017, do nedelje, 26.11.2017, v težavnosti in balvanih v vseh starostnih kategorijah, je bil Štajersko obarvan – poleg naše Eme Seliškar med mlajšimi deklicami do 14 let, sta najvišje na zmagovalnih stopničkah v mlajših kategorijah stala dva mlada plezalca iz ŠPO APD Kozjak Maribor – Timon Zore pri cicibanih in Eva Hren pri cicibankah. Edino prvo mesto današnjega dne, ki je ostalo na Gorenjskem, si je priboril Tim Korošec iz PK Škofja Loka pri mlajših dečkih. Pri cicibanih je nastopil tudi Tine Rupnik – v prvi smeri je plezal dobro, v drugi malo manj in na koncu osvojil 15. mesto

Ema Seliškar je v tej sezoni v težavnosti zmagala na vseh šestih tekmah in suvereno osvojila naslov državne prvakinje v težavnosti za leto 2017 med mlajšimi deklicami do 14 let. Z današnjim plezanjem kljub zmagi ni bila najbolj zadovoljna in že komaj čaka jutrišnjo tekmo v balvanih. Pred Emo čaka jutri zadnji balvanski nastop med starejšimi deklicami še Lucijo Tarkuš – obe z Emo sta pred zadnjo tekmo vodilni v balvanih. Poleg Eme in Lucije jutri v balvanih tekmujejo še Neven Otorepec pri kadetih in Gal Leskovar ter Urban Zagoršek pri starejših dečkih.

Člani in članice so imeli prvi dan kvalifikacije v balvanih, kjer sta prav tako slavila dva Štajerca – prvo mesto v kvalifikacijah si je kot edina z štirimi preplezanimi balvani priplezala Urška Repušič iz ŠPO APD Kozjak Maribor, pri moških si je z vsemi petimi preplezanimi balvani 1. mesto v kvalifikacijah priplezal Jernej Kruder iz ŠPO Celje. Filipu Justineku se ni uspelo prebiti v finale. 


2. dan Državnega prvenstva osvojili dva naslova državnih prvakinj

Po uspešnem včerajšnjem prvem dnevu finala Državnega prvenstva v športnem plezanju, ki ta konec tedna poteka v Kranju, je bil drugi za plezalce AK Slovenska Bistrica še uspešnejši, saj smo domov odnesli kar dva naslova državnih prvakinj v balvanskem plezanju – prvega si je priplezala Lucija Tarkuš, drugega pa Ema Seliškar.

Drugi tekmovalni dan so se kot prvi spoprijeli z balvani kadeti in kadetinje do 18 let. Neven Otorepec je plezal dobro in s preplezanimi 4 balvani osvojil 7. mesto, s preplezanimi vsemi osmimi balvani je zmagal Kilian Čop (Šaleški AO). Pri kadetinjah je vseh osem balvanov v prvem poizkusu uspelo preplezati kar petim plezalkam. V superfinalu je najvišje priplezala Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak Maribor ) in si priborila zmago in s tem tudi naslov državne prvakinje med kadetinjami.

Za kadeti so s tekmovanjem v balvanih nadaljevale starejše deklice in dečki do 16 let. Z veliko osredotočenostjo in zbranostjo je Luciji Tarkuš uspelo v prvem poizkusu preplezati vseh 8 balvanov, enak dosežek je uspel tudi Dominiki Kodra (PK Kamnik). V superfinalu je Lucija morala priznati poraz, vendar je tudi drugo mesto zadostovalo za osvojitev naslova državne prvakinje v balvanskem plezanju med starejšimi deklicami. Med starejšimi dečki je s preplezanimi sedmimi balvani zmagal Andrej Polak (PK Škofja Loka), Gal Leskovar je s preplezanimi petimi balvani osvojil 7. mesto in skupno 6. mesto, Urban Zagoršek je bil 23. in skupno 24. Naslov državnega prvaka je osvojil danes tretje uvrščeni Lan Möscha (ŠPD Korenjak).

Kot zadnji so se na balvanih pomerili mlajše deklice in dečki do 14 let. Ema Seliškar je še na krilih včerajšnje zmage vseh osem balvanov preplezala v prvem poizkusu. Ker je enako uspelo tudi Evi Puhar (ŠPO Tržič) smo spremljali še superinale v katerem je slavila naša Ema. S popolnim izkupičkom dveh zmag je po včerajšnjem naslovu državne prvakinje v težavnosti tako osvojila še naslov državne prvakinje v balvanskem plezanju. Med mlajšimi dečki je s preplezanimi vsemi balvani zmagal Tim Korošec (PK Škofja Loka), ki je osvojil tudi naslov državnega prvaka v balvanih med mlajšimi dečki.

Za zaključek smo spremljali še finale v težavnosti za člane in članice. Po napetem finalu je med članicami zmagala Mina Markovič (ŠPK Plus), naslov državne prvakinje si je že pred to tekmo zagotovila Janja Garnbret, ki na finalu ni nastopila. Pri članih je zmagal Jernej Kruder (ŠPO Celje). Zaradi enakega skupnega seštevka točk se je v superfinalu za naslov državnega prvaka pomeril z danes drugo uvrščenim Martinom Bergantom (PK Škofja Loka) – ker sta oba priplezala do vrha smeri, sta oba osvojila naslov državnega prvaka v težavnosti med člani.

Jutri nas čaka še zadnji dan finala državnega prvenstva, kjer bomo navijali za Lucijo Tarkuš, ki se bo v težavnosti med starejšimi deklicami borila za naslov državne podprvakinje, Gala Leskovarja in Urbana Zagorška med starejšimi dečki in Tineta Rupnika v balvanih med cicibani.

26.11.2017
Uspešen 1. dan finala Državnega prvenstva 2017
2. dan Državnega prvenstva osvojili dva naslova državnih prvakinj


 

 

 


 

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti