Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mladi

Primorske novice: ... so pokazali svoje gorniško znanje - 29. regijsko tekmovanje MiG

PIVKA ► Na Osnovni šoli Pivka je bilo v soboto, 11. novembra, 29. regijsko tekmovanje Mladina in gore za Primorsko, Notranjsko in Posočje, ki se ga je udeležilo enajst ekip.
Kulturni program se je začel s planinsko himno, ki jo je zapela pevska skupina OŠ Pivka pod vodstvom zborovodkinje Damjane Morel. Tekmovalce so pozdravili in jim zaželeli uspešno tekmovanje ravnateljica OŠ Pivka Alenka Tomšič, predsednica PD Postojna Neva Šemrov in predstavnik Občine Pivka Ernest Margon. Za sproščeno vzdušje sta poskrbeli povezovalki programa Lara in Lana ter člani dramskega krožka z veselo in hudomušno Piko Nogavičko. Med družabnim delom so se tekmovalci in njihovi mentorji v spremstvu vodnikov PD Postojna povzpeli tudi na Primož in si ogledali rove iz prve svetovne vojne. Mladi tekmovalci so v učilnicah pisali test in pokazali svoje gorniško znanje. Na državno tekmovanje so se uvrstile ekipe, ki so dosegle vsaj 65 točk.
Vodja tekmovanja Brigita Čeh je pohvalila vse tekmovalce. Šest ekip se bo udeležilo državnega tekmovanja, ki bo 20. januarja v Trzinu. Zmagala je ekipa Rudniški škrati iz PD Idrija, drugo mesto so zasedli Fosili iz PD Podnanos in na tretje mesto so se uvrstili Planinski avstrolopitki iz PD Postojna. Na državno tekmovanje so se uvrstile še ekipa iz PD Javornik Črni Vrh in dve ekipi iz PD Postojna.

  21.11.2017
Mladi so pokazali svoje gorniško znanje

 

Kategorije:
Novosti MLA SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti