Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zaključno srečanje

PD Jesenice: ... pohodnikov po Jeseniški krožni poti

Člani Planinskega društva Jesenice smo letos v poletnih mesecih poskrbeli za novost za ljubitelje pohodništva na območju Vršiča in širše okolice. Tam imamo v upravljanju štiri postojanke, ki so med planinci in drugimi obiskovalci gora zelo priljubljene in dobro obiskane.
Da bi vsem še bolj približali ta čudoviti gorski svet, smo od junija do oktobra organizirali pohodniško akcijo Jeseniški cirkl oziroma krožna pot štirih postojank. Potekala je od Erjavčeve koče in Tičarjevega doma na Vršiču do Koče pri izviru Soče v Trenti ter do Zavetišča pod Špičkom v triglavskem pogorju. Del poti od Vršiča do Koče pri izviru Soče je potekal na trasi planinske poti Via Alpina.

Odziv planincev je bil zelo dober, saj so se za krožno pot odločili planinci iz različnih krajev Slovenije, nekaj tudi iz Hrvaške in Avstrije. Člani društva smo vse udeležence konec oktobra povabili na srečanje v Erjavčevo kočo na Vršiču. Predsednik društva Vlado Hlede ter članica upravnega odbora in organizatorka akcije Maja Perko sta povedala več o namenu krožne poti, ogledali pa so si lahko tudi predstavitev društva in postojank. Vsi so izrazili veliko pohval o novi akciji in predlagali, da bi društvo v prihodnje podobno krožno pot organiziralo tudi do koče na Golici v Karavankah.

Za nagrado za prehojeno pot so prejeli diplomo in majico sponzorja Kibube z napisom nove pohodniške poti Jeseniški cirkl.

...11.2017

 

Kategorije:
Novosti POH SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti