Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Roadtrip

Freeapproved: ... po Grčiji - Letošnje turobne prvonovembrske praznike

... smo se odločili preživeti v toplem in suhem sredozemskem podnebju zato smo jo mahnili v Grčijo. Zvečer smo se zbasali v kombi in po celonočni vožnji prispeli v Republiko Makedonijo in plezali v fatkotom že dobro znanem plezališču Demir Kapija.
Naslednji dan smo krenili proti Grčiji in se zaradi ugodne vremenske napovedi odločili, da gremo najprej na Olimp, najvišjo goro v državi (2917 m). Ob vznožju je bilo sicer deževno in hladno vreme, vendar se je na našo srečo počasi umikalo in zjutraj nas je pričakalo povsem jasno nebo brez oblačka.
Odpravili smo se proti enemu od vrhov in uživali v božanskih razgledih.

Po sestopu smo spet zlezli v kombi in se odpravili v enega bolj zanimivih krajev daleč naokoli, v Meteoro.
Naslednji dan smo dopoldan izkoristili za plezanje na enega od stolpov, popoldan pa za ogled samostana. Zvečer smo jo mahnili naprej proti Vikosu eni najglobjih sotesk na svetu. Prespali smo v eni od slikovitih vasic, potem pa smo si ogledali sotesko in stare kamnite mostove v okolici.

Na poti proti jugu smo je ustavili na kosilu v Ioannini, potem pa nadaljevali v Patras, kjer je v bližini kar nekaj plezališč, ki smo jih seveda obiskali. Vreme se je po plezanju hitro poslabšalo in sklenili smo kreniti naprej. Prvotni plan je bil obisk Olimpije, vendar smo ga morali spremeniti, saj se je ravno prejšnji dan zaključila sezona in zibelka olimpijskih iger se je že zaprla.

Vreme je bilo čedalje slabše, zato smo se odločili, da gremo proti Nafpilu na vzhodu. Naslendja dva dneva sta bila rezervirana za kulturo in zgodovino: ogledali smo si gledališče v Epidavrosu, Mikene in tempelj v Nemei, potem pa še Korintski prekop ter center Aten in nekaj muzejev.

Po dveh dneh kulturnega udejstvovanja so nas že pošteno srbeli prsti in spet smo se zagnali v skale v enem od plezališč v bližini Aten. Po dopoldanski plezariji smo jo mahnili nazaj na sever proti Solunu in se sproti ustavili pri toplih vrelcih v Termopilah.
Zvečer smo si ogledali Solun, naslednje jutro pa smo žal morali nazaj proti domovini.

17.11.2017
ROADTRIP PO GRČIJI

 

 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti