Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Adam Ondra

... v Kranju navdušil novinarje in občinstvo - Odmevi v medijih

Predavanje Adama Ondre, nič več čudežnega češkega dečka, ampak najboljšega plezalca vseh časov (že pri rosnih 24 letih), 9. novembra 2017 v kranjskem Cineplexxu je bilo uvertura v tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju Kranj 2017, hkrati pa počastitev 120. obletnice ustanovitve Češke podružnice Slovenskega planinskega društva v Pragi.

Predavanje češkega mojstra navpičnice, ki ga je Planinska zveza Slovenije organizirala v sodelovanju s Češko planinsko zvezo, je bilo tudi počastitev 120. obletnice ustanovitve Češke podružnice Slovenskega planinskega društva v Pragi, zato je predsednik Češke planinske zveze Jan Bloudek uvodoma predstavil češko-slovensko sodelovanje, največ zanimanja in osuplosti pa požel s češkimi plezališči v peščenjaku.
Foto Sebastjan Plavec

Adam Ondra, trikratni svetovni prvak in večkratni zmagovalec svetovnega pokala, ki je letos s preplezano smerjo 9c znova premaknil mejo v športnem plezanju, je najprej na medijskem srečanju navdušil novinarje, potem pa še okrog štiristo poslušalcev, ki so prisluhnili njegovi izjemni zgodbi iz navpičnice. Ob fotografijah in videih je predstavil svoje plezalne začetke in domača plezališča, osrednjo pozornost pa posvetil svojima najodmevnejšima plezalnima projektoma v zadnjem času: Silence, prvi smeri na svetu z oceno 9c, in Dawn Wall, prvi ponovitvi najtežje večraztežajne smeri na svetu. Ne le v navpičnici in previsih, obvlada tudi nastopanje na trdnih tleh!

Zbrali smo nekaj medijskih odmevov:

Izjemni plezalec Adam Ondra na obisku v Kranju (TV Slovenija)
Plezalec Adam Ondra postavlja mejnike že vso kariero: pri 13-ih je postal najmlajši Zemljan, ki je preplezal smer z oceno 9a, v slovenskem plezališču Mišja peč, letos septembra še najtežjo smer na svetu. Prvemu v zgodovini mu je uspelo splezati 9c.

Izjemna plezalca: Janja Garnbret in Adam Ondra (Kanal A)
V Kranju se odvija plezalski praznik, sklepna tekma svetovnega pokala v športnem plezanju. Vse oči so seveda uprte v slovensko šampionko Janjo Garnbret, ki bo že drugo leto zapored postala skupna zmagovalka sezone. Je pa gorenjsko prestolnico obiskal tudi izjemen Čeh Adam Ondra, ki je na Norveškem preplezal najtežjo smer doslej z oceno 9c.

Štiriindvajsetletni Čeh Adam Ondra velja za enega od najboljših plezalcev na svetu. Usain Bolt ali Marcel Hirscher športnega plezanja. Trem naslovom svetovnega prvaka bi rad dodal tudi medaljo z olimpijskih iger, a je zelo kritičen do novega olimpijskega formata. "Po mojem mnenju gre za velik eksperiment in nihče ne ve, kako se bo obnesel," je povedal na srečanju z novinarji v Kranju, kjer je predaval o svoji plezalni poti. Ta je povezana tudi s Slovenijo.

Adam Ondra, najboljši na svetu (Dnevnik)
Adam Ondra, češki športni plezalec, velja za najboljšega med najboljšimi. Pred letom dni je ukrotil Dawn Wall, najtežjo smer v veliki steni, pred dvema mesecema pa Silence, prvo smer na svetu z oceno 9c. Četrtkov večer je bil v znamenju Adama Ondre, ki ga je Planinska zveza Slovenije ob 120-letnici sodelovanja s češko planinsko zvezo in tik pred finalnim dejanjem svetovnega pokala v športnem plezanju pripeljala v Kranj, kjer se je na predavanju o svojem plezanju pokazal tudi kot odličen in odziven govorec.

Vir: PZS.si 

15.10.2017 12:00
Adam Ondra v Kranju navdušil novinarje in občinstvo


WCK/G-L, 25.10.17: Show Adam Ondra

Delo, 13.11.2017 

 
Večer, 13.11.2017

 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti