Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prostovoljci

Novi tednik Celje - Tatjana Cvirn: ... očistili pogorišče na Korošici

LUČE - Potem ko je oktobra zgorela priljubljena planinska postojanka na Korošici, je ogled pogorišča kaj hitro pokazal, da ne bo šlo drugače, kot da Planinsko društvo Celje - Matica, ki je lastnik koče, postavi novo. Vodstvo društva je zastavilo aktivnosti za novogradnjo, minuli konec tedna pa je skupina prostovoljcev pred zimo očistila pogorišče.

Pašna skupnost Podvežak je od nekdaj povezana s planino, saj se vsako leto na Korošici in okoliških planinah pase veliko živine. Pod vodstvom Toneta Planinška so tako člani skupnosti in nekateri člani planinskega društva v soboto zjutraj odšli na pogorišče in ga očistili. »Zaradi proceduralne napake nismo uspeli orodja prej prepeljati na Korošico, tako da so ga prostovoljci sami odnesli s seboj, od samokolnic do lopat,« je Mirko Doberšek, predsednik PD Celje - Matica, pohvalil prizadevne udeležence akcije. Razrezali so pločevino, zbrali kovinske ostanke v vreče in jih pripravili za odvoz. Pogorišče je tako očiščeno, ostali so le zidovi.

Do pomladi naj bi društvo uredilo gradbeno dovoljenje za novo kočo, da se bodo dela lahko začela takoj, ko bo vreme dopuščalo. Nova koča naj bi stala od 400 in 500 tisoč evrov, kar je za društvo velik zalogaj, zato je odprlo poseben račun, kamor je mogoče nakazati prostovoljne prispevke. Zgraditi želi energetsko in vodooskrbno samozadostno kočo, ki bo tehnološko sodobna, hkrati pa bo ohranila domačnost. Pri gradnji je pomoč ponudila tudi Slovenska vojska, ki je s helikopterskimi prevozi veliko pomagala že v preteklosti.

  09.10.2017
Prostovoljci očistili pogorišče na Korošici

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti