Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kranjsko-kamniška

AO Kranj - Nastja Vidic: ... prvonovembrska Pakla

Pa se je spet zbrala velika druščina in za praznike smo šli plezat v Paklo.

Nekateri malo prej, drugi so prišli malo kasneje, na koncu smo zapolnili apartmaje pri Tinki in vsak dan stopnjevali plezalno formo, sobno jakost, kuharske veščine in gužvanje v “base kampu”.

Vreme nam je odlično služilo, zdravje pa nekaterim malo manj. Zato smo spoznali učinkovito metodo zdravljenja vnetega grla – “travarica in čaj, da jutri plezanje ne bo vprašaj”. Pomanjklivost te zdravilne metode je le to, da včasih učinkuje predolgo, se zavleče v jutro in zato bolehni lahko podleže spancu.

Plezanje samo nam je šlo tudi dobro od rok. Nekateri so se prvič, spet drugi že stotič čudili radostim Paklenice, izkusili perfektno skalo, opazovali vlakce v Nosorogu in Severnem rebru, odkrivali odstopanja napisane in dejanske ocene nekaterih raztežajev, uživali ob Dinkotovih dobrotah…
Veliko se je plezalo krajše smeri nad parkiriščem, pa tudi smeri v Velikem čuku, Debelem kuku, Aniča kuku. V kanjonu je mrgolelo Slovecev a nas gužva na splošno ni ovirala, kvečjemu nasprotno – razveselili smo kar nekaj znanih obrazov (tudi drugih soferajnovcev).

Paklenici obljubljamo, da se še vrnemo in ji posvečamo naš nov moto: We like you a lot!

Prisotni in vsak dan manj prisebni skupnoturaši: Katarina, Katja, Luka K., Mitja, Janez K., Roman, Borut, Andreja, Rok R., Tina, moja malenkost, pa še Kamničani Mojca, Juta in Klemen. 

06.11.2017
Kranjsko Kamniška Prvonovembrska Pakla

 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ PLE Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti