Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novosti

Potrdila formo

Gorenjski glas - Maja Bertoncelj: Škofja Loka: ... brez presenečenj, zmagala Garnbretova in Škofic Poročilo Gorniški večer

Pred plezalnim vrhuncem, ki bo ta konec tedna s finalno tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju potekal v Kranju, so se slovenski plezalci pomerili na tekmi državnega prvenstva v Škofji Loki.

Še pred Kranjem so se slovenski plezalci pretekli konec tedna pomerili na tretji tekmi državnega prvenstva v težavnosti za starejše kategorije in peti za srednje in mlajše kategorije. Organizirala jo je Komisija za športno plezanje PZS v sodelovanju s Plezalnim klubom Škofja Loka.
Tekmovanje je potekalo v vseh starostnih kategorijah, najbolj zanimivo pa je bilo v soboto zvečer, ko so se v steni v finalu pomerile članice in člani.
Na vrhu presenečenj ni bilo. Zmagala sta Garnbretova in Škofic. Pri članih je bil drugi Jernej Kruder (ŠPO Celje), tretji pa član domačega PK Škofja Loka Milan Preskar. Mesti pod stopničkama sta osvojila člana AO Kranj Klemen Novak in Anže Peharc. Pri članicah je bila Garnbretovi najbližje Mina Markovič (ŠPK Plus), tretja je bila Tjaša Kalan (AO Kranj), četrta pa njena klubska kolegica Mia Krampl.

Tekma svetovnega pokala v športnem plezanju v Kranju bo letos 11. in 12. novembra v Športni dvorani Zlato polje, v kranjski športno-plezalni spektakel pa nas bo že v četrtek, 9. novembra, s predavanjem popeljal Čeh Adam Ondra, najboljši plezalec vseh časov, ki je letos s preplezano smerjo 9c znova premaknil mejo v športnem plezanju. V Cineplexxu Kranj lahko prisluhnete njegovi zgodbi iz navpičnice. Predavanje bo v angleščini, začelo pa se bo ob 19. uri. Adam Ondra bo ob fotografijah in videu predstavil svoje plezalne začetke in domača plezališča, osrednjo pozornost pa bo posvetil svojima najodmevnejšima plezalnima projektoma v zadnjem času: Silence, prvi smeri na svetu z oceno 9c, in Dawn Wall, prvi ponovitvi najtežje večraztežajne smeri na svetu.
Predavanje češkega mojstra navpičnice, ki ga Planinska zveza Slovenije organizira v sodelovanju s Češko planinsko zvezo, bo tudi počastitev 120. obletnice ustanovitve Češke podružnice Slovenskega planinskega društva v Pragi, zato bo na začetku kratka predstavitev češko-slovenskega sodelovanja in čeških plezališč.


PK Škofja Loka, 06.11.2017: 
DRŽAVNO PRVENSTVO 2017 - TEŽAVNOST

Za nami je še eno uspešno izpeljano državno prvenstvo z veliko plezanja, zabave in "fajtanja". Organizatorji smo se potrudili, da smo ob pomoči zvestih sponzorjev vsem tekmovalcem in gledalcem pripravili izvrsten športni dogodek. Dobili smo kar nekaj novih državnih prvakov. Od naših se je najbolje odrezal Milan Preskar, ki se je na domači steni pri članih prvič povzpel na zmagovalni oder. Z dobrim nastopom si je priplezal 3. mesto.
Še nekaj utrinkov (Sašo Kočevar) s finala, celotni rezultati pa so na KŠP PZS


Fb PK Škofja Loka, 01.11.2017: Napoved

  07.11.2017 08:47
Potrdila formo pred Kranjem


Gorenjski glas, 07.11.2017

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti