Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

MTBc prvič!

Gorsko kolesarstvo je tesno povezano z dolino reke Soče, tam kjer so prave gore doma.


Zagotovo je Bovec ali po domače Bc kot središče zgornjega Posočja idealen kraj za druženje ljubiteljev vzmetenih koles in narave.
Kombinacija obeh je MTBc, dogodek, zasnovan tako, da postane tradicionalen v različnih letnih časih.
Prva jesenska in uvodna različica je bila kot vsak začetek polna neznank, ampak odlična zasnova in izkušnja za vse nadaljnje dogodke.

MTBc je bil 21. in 22. oktobra in združil vrsto domačih in uvoženih ljubiteljev gorskih koles. Z zborom pri trgovini Alpske šole Bovec smo pot nadaljevali proti Matajurju, oziroma Montemaggiore, in sicer do observatorija na italijanski strani meje.

Jutranji optimizem ni bil ravno na visokem nivoju, saj smo se po vijugasti cesti vzpenjali skozi gosto meglo pri sedmih stopinjah. Uporabili smo debele nogavice in vetrovke ter navlekli ščitnike za kolena, da je postalo nekoliko topleje.  

Kolesarjenje in potiskanje koles proti vrhu Matajurja je postopoma dvigovalo nivo razpoloženja in optimizma, saj je gosto meglo tu pa tam predrl žarek sonca. Pri planinski koči smo bili nagrajeni s pogledi na morje, tokrat ne Jadransko, ampak na morje goste megle pod nami.

Prvo rahlo okrepčilo, natikanje očal in štart. Vsem dobro poznana spust steza proti Špetru (San Pietro al Natisone) znova in znova navdušuje, sploh takrat, ko kolona kolesarjev reže gosto meglo na poti proti cilju.

Jesenske barve ob poti so popestrile doživetje, ravno tako kot odpadlo listje s skrivanjem kamnitih pasti na poti. Nasmehi na obrazih so postajali vse večji, slišali so se tudi prvi kriki navdušenja, ko je kolona drvela proti dolini.

Le ena menjava zračnice in nekaj postankov je bilo potrebnih, da smo preverili zdravje in število udeležencev, saj se je sem ter tja prikradel tudi kakšen padec. Po prehodu s steze na makadamsko cesto, preskakovanjem jarkov in skal ter prehitevanji skozi ostre serpentine v stilu moto GP, smo spust zaključili v domačem kolesarskem parku s končnim postankom pri vsem poznani sladoledarni v Špetru. Kisli jutranji nasmeški so bili tako pozabljeni.

Med vračanjem na naše izhodišče so padle še ideje za nekatere spuste v bližini Bc-a, ki smo jih opravili po skupinah. Medtem se je na vrtu Apartmajev Skok že nekaj kadilo in s pomočjo Ekološke kmetije Cuder je bila obložena miza pripravljena na naš prihod, kjer so se pogovori in smeh nadaljevali v noč in …

Veseli smo, da je dogodek uspel in dodal voljo za njegovo naslednjo izvedbo, ko bo šlo še bolj zares kot tokrat. Že sedaj vabimo vse ljubitelje vzponov in spustov na spomladansko izvedbo MTBc.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti