Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zmagovalca

tekme za državno prvenstvo v športnem plezanju - težavnost v Tržiču sta Janja in Domen.

Friko - Jernej Peterlin: V Tržiču se je v soboto in nedeljo, 21. in 22. oktobra, nadaljevalo državno prvenstvo v športnem plezanju v težavnosti.

Člani in članice so plezali na drugi letošnji tekmi. Prvič so se pomerili junija v Šmartnem pri Litiji, tokrat pa še na drugem tradicionalnem prizorišču v Športni dvorani tržiških olimpijcev. V ženski konkurenci je po pričakovanjih zmagala Janja Garnbret (Šaleški AO), ki je edina dosegla vrh kvalifikacijske in finalne smeri. Drugo mesto je pripadlo izkušeni Mini Markovič (ŠPK Plus), tretja pa je bila Tjaša Kalan (AO Kranj).
Pri moških je bil najboljši Domen Škofic (ŠPO Radovljica), za njim pa sta se uvrstila Martin Bergant in Urban Primožič (ob PK Škofja Loka).

Sobotna tekma članov je štela tudi za razvrstitev v mladinski kategoriji, v kateri sta bila najboljša Janja Garnbret (Šaleški AO) in Zan Sudar (AK Ravne). Dopoldanski program so s svojo tretjo letošnjo tekmo začele srednje kategorije. V kategoriji kadetov oz. kadetinj sta bila najboljša Žiga Zajc (PS Ascendo) in Mia Krampl (AO Kranj). V nedeljo so plezale še mlajše kategorije. Pri mlajših deklicah je bila najboljša Ema Seliškar (AK Slovenska Bistrica), pri mlajših dečkih pa je po superfinalu zmagal Tim Korošec (PK Škofja Loka). Pri cicibanih oz. cicibankah sta bila najboljša Janej Kotar Tominšek (PK Slovenske Konjice) in Eva Hren (ŠPO Kozjak).

23.06.2017 15:27
Garnbretova in Škofic zmagovalca Tržiča


Foto: Jure Golob 

KŠP: vsi rezultati >
Predzadnja tekma za državno prvenstvo v težavnosti bo v soboto in nedeljo, 4. in 5. novembra, v Škofji Loki.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti