Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

5 jesenskih: gorskokolesarske ture

Kibubazin: Sonce je še toplo, barve božanske in vaše kolo še pripravljeno na akcijo med vršaci … Kaj še čakate?

Za navdih vam dajemo nekaj preizkušenih idej za kolesarske podvige po naših hribih - podrobnosti za izvedbo boste morali izbrskati (in prebrcati) sami.

Matajur

Nizki velikan nad Furlansko nižino je gorskokolesarska klasika z dolgim vzponom, primorskim vzdušjem, veličastnimi vršnimi pogledi na Krnsko skupino in dooolgim, zveznim spustom na italijansko stran.

Breginjski Stol

Primorski Stol je manj oblegan od gorenjskega, a med gorskimi kolesarji silno cenjen: travnato-gozdnat greben visoko nad dolino Soče je za pešce nekolikanj razvlečen, na dveh kolesih pa ravno pravšnji. Njegova najsvetlejša točka je dolgi spust v Žago.

Zahodne Karavanke

Kar koli na relaciji med Tromejo in Stolom je lepo. Rumeni macesni ne razočarajo, za nameček vas pa hrabrijo še razgledi na Julijce na nasprotni strani doline.

Pod Košuto

Dolgi karavanški greben je čudovit tudi, kadar ga samo gledate od spodaj. Prijazna planina Dolga njiva na vzhodu, pa dolga prečnica pod vrhovi do koče na Kofcah in nato bomba spust v Tržič. Pa še kako gobo lahko naberete spotoma ...

Kozjak

Kolesarjenje po Kozjaku od Maribora do Dravograda oziroma Košenjaka je nižja alternativa Pohorju - vzponov in spustov je kar nekaj, tako da se nabere več višinskih metrov kot na Pohorju, so pa razgledi precej boljši. Na avstrijski strani je prav kičasto! Samo opozorilo: ne zanašajte se na tiskane zemljevide, saj je bilo to včasih obmejno območje in so podatki na njih malo prirejeni.

Kategorije:
Novosti KOL SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti