Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Greben

Freeapproved - Rok Potočnik: ... Pelc nad Klonicami - Zadnji Pelc

Ker sva oba z Lenartom precej zaposlena je preteklo že veliko časa od najine zadnje skupne ture, tako, da je bil zadnji čas, da sva slabo povprečje popravila na tako lep vikend.
V petek takoj po službi sva se odpeljala v Trento in se v mraku povzpela do Zavetišča pod Špičkom, kjer sva prenočila v zimski sobi. Jasna noč je obetala izjemen dan, prav tak kot je sledil! Zjutraj sva spanje lepo potegnila do pol osmih in se nato odpravila do Škrbine za Gradom, kjer sva za večino dneva zapustila markacije.

Dostop na Pelc nad Klonicami zapira pet metrov visoka stopnja, kjer je abzajl zelo zaželen. Nato sva nadaljevala preko Visokega in Srednjega Pelca na Zadnji Pelc, ki je kar nekoliko nevaren, saj so trave izjemno strme in omogočajo bolj malo varovanja.
Spustila sva se proti planini Zapotok, kjer ni večjih težav s terenom. Da pa dan le ne bi bil preveč kičast, se mi je odlepil cel podplat na gojzarjih. Zadnji dve uri sem tako hodil z gojzarjem, povezanim s prusikom. Slednjega sem vseeskozi moral držati v roki, ker ga je bilo nemogoče pritrditi tako, da bi sam držal podplat na mestu.

V glavnem, krasna tura v krasnem okolju.
Verjetno ni odveč poudarjati, da nisva srečala nikogar. 

07.10.2017
GREBEN PELC NAD KLONICAMI - ZADNJI PELC

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti