Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Med petimi

bohinjskimi jezeri - S študenti v hribe ...

Jezero – Bohinjsko ali bohinjsko? V soboto, 14. oktobra, kar oboje.

Smešno morda, ampak potrebno si je izmisliti naslov, ki privablja poglede. Upamo, da nam je uspelo. Če nam je, si vzemite čas za spodnje vrstice.

Bohinjska jezera ...na spletu jih ne najdemo. Jih pa zato na bohinjskih planinah in ob poteh na njih. Saj pravimo ... za hecen naslov, si je potrebno kdaj tudi kaj izmisliti. Pa vendar si nismo zmislili čisto vsega. Res jih bomo videli pet in res se nahajajo nad Bohinjem - pa smo jih našli, 5 bohinjskih jezer!

Dovolj flancanja ... Bohinjsko jezero (z veliko začetnico), Črno jezero, Dvojno jezero (ga štejemo za dve) in tisto na planini Pri jezeru. Vmes pa Komarča, Ruski grob, Štapce, Vogar in Hudičev most. Vse našteto, jezera in zadnje našteto, se nahaja med Savico in Staro Fužino. Pravi opis poti - kratko in jedrnato! Naj ga pa vseeno razširimo s standardnimi dodatki: #gore, #lepapot, #dobradružba, #malicavhribih, #odprtaplaninskakoča, #zaprtaplaninskakoča, #vhribihjezakon, #naizletihjeponavadivelikovečpunckotfantov, ...

Samo še tole ... za celoten krog si bo potrebno vzeti približno osem ur - čas počitkov še ni vključen. Ker pa so Spodnje bohinjske planine prepredena z raznoraznimi potmi, imamo kar nekaj možnosti za krajšanje, če bi bilo to potrebno. Vseeno gre za pravo (visoko)gorsko turo, zato prosimo, da se temu ustrezno pripravite že doma - topla oblačila, dovolj tople pijače in hrane, ... Na poti se bomo ustavili pri treh planinskih kočah - odprta bo le zadnja, oddaljena uro hoda od doline.

Izlet bo v nedeljo, 22. oktobra, z zborom ob 6.40 v Ljubljani (pred trgovino Merkur v Vižmarjah - končna postaja LPP linije 1 (Vižmarje)), ob 7. uri v Lescah (Lidl Lesce) oz. ob 8. uri na parkirišču pri slapu Savica v Bohinju.

Obvezna oprema: čelada, gojzarji, nahrbtnik, udobna (toplejša) oblačila, zaščita proti vetru in kakšni deževni kaplji, kapa, rokavice, rezervno perilo, malica in topla pijača (čaj), vrečka za smeti.

V primeru slabega vremena bo potek izleta prilagojen aktualnim vremenskim razmeram. Vodja izleta si pridržuje pravico do spremembe poti in cilja, prestavitve izleta oz. v najslabšem primeru njegovi odpovedi v kolikor bo smatral, da so razmere na terenu neustrezne oz. (pre)nevarne za varno izpeljan izlet.

Prijave samo preko e-obrazca najkasneje do četrtka, 19. oktobra, do 12. ure. Število udeležencev je omejeno na 25, zato pohitite s prijavo.

Prevoz: Izlet je brezplačen, prevoz je lasten. Stroški prevoza se porazdelijo med vse udeležence. Tako bomo poskrbeli za kar se da nizke stroške in kar je še pomembneje ... za nižji ogljični odtis našega planinskega pohajkovanja.

Izlet vodi Matej Ogorevc, vodnik PZS.
V primeru vprašanj je dosegljiv na 041 483 924 oz. mogorevc@gmail.com

 12.10.2017
S študenti v hribe ... med petimi bohinjskimi jezeri!

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti