Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Paraplezalno zlato

09.10.2017
Paraplezalno zlato za Tanjo Glušič in bron za Gregorja Selaka v Angliji

 

sreda, 11. oktober 2017, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 352

za Tanjo Glušič in bron za Gregorja Selaka 8. oktobra v Sheffieldu - Angliji

Slovenska paraplezalca Tanja Glušič in Gregor Selak nadaljujeta odlične predstave v svetovnem pokalu, kjer že vso sezono kraljujeta na odru za zmagovalce.

Člana slovenske paraplezalne reprezentance sta letošnjo tekmovalno sezono začela z dvojno zmago na paraplezalnem mastersu v Imstu v začetku julija, konec julija pa na prvi tekmi SP 2017 v paraplezanju v Brianconu osvojila Tanja srebrno in Gregor bronasto medaljo. Konec septembra sta svojo zbirko odličij svetovnega pokala v Edinburgu dopolnila Glušičeva z zlatom in Selak s srebrom, v začetku oktobra pa se je 21-letna Korošica v Sheffieldu znova okitila z zlatom, medtem ko se 28-letni Škofjeločan domov vrača z bronasto medaljo.

Gluho-slepa plezalka Tanja Glušič (AK Ravne) je v Angliji nastopila v kategoriji B2 (omejitev vida) in z zmago sklenila letošnjo sezono. Tokrat je bila tekma bolj napeta, v kvalifikacijah je tekmovalkam spet nagajal čas in tudi smeri so bile precej težke. Finale je bil napet, ampak Tanja je kot ponavadi naredila nekaj gibov več in se veselila svoje tretje zmage letos. Druga in tretja sta bili Francozinji Sabine Ladel in Roxane Heili.

Tudi Gregor Selak (ŠPD Gre gor), ki tekmuje v kategoriji Rp3 (z omejenim gibanjem, močjo ali ravnotežjem), nadaljuje z odličnimi predstavami in je v Sheffieldu osvojil še ene stopničke s tretjim mestom in nekoliko smole v finalu. Zmagal je Britanec Michael Cleverdon, drugi pa je bil Francoz Mathieu Besnard. Selak načrtuje še udeležbo na tekmi svetovnega pokala v Bangaloreju v začetku decembra v Indiji, kamor pa večina tekmovalcev zaradi finančnih omejitev ne bo šla.

"Osebno sem s sezono zelo zadovoljen, tekmovalcema nimam kaj očitati in si lahko samo želim, da bi v podobnem slogu nadaljevala. Obeti pred svetovnim prvenstvom naslednje leto so zagotovo dobri. Bo pa treba še veliko postoriti pri samem tekmovanju, pri pravilih, organizaciji in predvsem postavljanju smeri. Upam, da bomo vodje ekip v tekmovalnem premoru lahko dosegli kakšen napredek na teh področjih," ocenjuje selektor slovenske paraplezalne reprezentance Jurij Ravnik.

Manca Čujež in Jurij Ravnik 

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker