Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Krog

Bojan Ambrožič: ... nad Kamniško Bistrico

Jesen je prišla v naše kraje. In kje drugje je ta najlepša, kot ravno v hribih.

Po septembrski hudobiji od vremena, nas končno spet razvaja sonce. Lepo vreme sem s prijatelji izkoristil za tekaški krog po hribih nad Kamniško Bistrico.

Turo smo začeli na spodnji postaji gondole pod Veliko planino.
Po nekaj začetnih asfaltnih kilometrih do Kalcita, nas je takoj čakal zelo strm klanec na vrh Hudi konec (1134 m). Po slemenu smo nadaljevali čez Kamniški vrh proti Krvavcu. Smučišče smo obšli po severni strani in se povzpeli na Vrh Korena (1999 m).
Poti do sem še nisem poznal. Zato sem bil hvaležen za vodstvo. Naprej po grebenu smo nadaljevali še čez Kalški greben (2224 m) do Kokrskega sedla. Sestop s Kalškega grebena je mestoma zelo izpostavljen.
Seveda danes tu nobeden od nas ni imel nobenih težav. Poteka pa tu čez proga gorsko-tekaškega izziva “Grintovci Extreme”. Sprašujem pa se kako bi se na tem odseku počutil po ok. 15 urah teka na omenjeni progi. Verjetno mi ne bi bilo prijetno.

Nazadnje je sledil le še zoprn spust s Kokrskega sedla nazaj v Kamniško Bistrico. Ker letos ne bom nastopil na nobeni tekmi v spustu več, sem celoten spust skorajda prehodil in si na ta način prihranil bolečine v nogah. Pač pa mi je spet hitreje letelo po ravnem – po dolini Kamniški Bistrice – nazaj do izhodišča pod gondolo.

 10.10.2017
KROG NAD KAMNIŠKO BISTRICO  |  GPS sled

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46029

Novosti