Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

#SlovenijaPleza

Na Olimpijskem festivalu z Lano Skušek

#SlovenijaPleza na Kongresnem trgu v Ljubljani, ki bo 29. in 30. septembra znova prizorišče Olimpijskega festivala, na katerem lahko otroci na enem mestu spoznajo preko 40 športnih disciplin, srečajo vrhunske športnike in se z njimi pomerijo v športnih izzivih.
Vabljeni, da na plezalnem stolpu spoznate mamljivi svet oprimkov, v soboto pa se lahko v plezanju pomerite z Lano Skušek, članico mladinske reprezentance v športnem plezanju.

Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju z nacionalnimi panožnimi zvezami tudi letos organizira Olimpijski festival, namenjen otrokom in njihovemu stiku s športom, spoznavanju športnega duha in fair playa, s čimer jih želimo navdušiti nad gibanjem in vse skupaj obogatiti z delčkom olimpijske izkušnje - na igriv, zabaven in zanje primeren način, da ga začutijo in vzljubijo. Preko zabave, športnih delavnic ter pestrega spremljevalnega programa bodo otroci spoznali, kako pomembno se je športno udejstvovati in kako lahko šport pozitivno vpliva na njihovo življenje in na njihove dosežke.

Olimpijski festival na Kongresnem trgu v središču Ljubljane je v petek, 29. septembra, namenjen šolam in otrokom, ki jih bomo na dogodek povabili v sklopu športnega dne, sobota, 30. septembra, med 9. in 18. uro, pa namenjena družinam.

S športnim plezanjem, ki je lani vstopilo v olimpijsko družino, premierno pa se bo predstavilo na OI Tokio 2020, se predstavlja tudi Planinska zveza Slovenije, ponosna na naše športne plezalke in plezalce, ki so že dolga leta med najboljšimi na svetu. Na plezalnem stolpu do lahko otroci oba dneva od jutra do večera vstopili v vabljivi svet oprimkov in okusili športno plezanje. Z gibanjem v navpičnici razvijamo občutek za ravnotežje in koordinacijo telesa, krepimo spomin ter izboljšujemo vzdržljivost, gibljivost, telesno moč in koncentracijo. Trenerji športnega plezanja bodo poskrbeli za ustrezno opremo in varovanje, tako da se obeta igrivo, zabavno in varno doživetje, po katerem bodo najmlajši želeli: še! Ljubezen do plezanja kot zvestega življenjskega družabnika je namreč zelo nalezljiva.

Na Kongresnem trgu se nam v soboto, 30. septembra, popoldne pridruži športna plezalka Lana Skušek (ŠPO Komenda), članica slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju, večkratna finalistka tekem evropskega mladinskega pokala, ki je na odprtem masters tekmovanju v Franciji letos okusila tudi slast najžlahtnejših dosežkov, saj je osvojila bronasto medaljo.
Si upate na plezalnem stolpu pomeriti s simpatično 17-letno Gorenjko?

Pripravite se na prav poseben IZZIV, ki bo na sporedu v soboto ob 15.05. Preplezajte isto športnoplezalno smer kot članica slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju, le da bo ona uporabila samo vsak drugi oprimek!
Vir: PZS.si 

26.09.2017
Na Olimpijskem festivalu #SlovenijaPleza z Lano Skušek

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti