Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Lucija Tarkuš

AK Slovenska Bistrica: Uspešna prva sezona v Evropskem mladinskem pokalu

Ta konec tedna je bila v Slanyu na Češkem še zadnja tekma Mladinskega evropskega pokala v balvanskem plezanju.
Lucija Tarkuš je v kvalifikacijah preplezala 5 balvanov v 9 poizkusih in zasedla 9. mesto. Kljub temu, da na prvi tekmi v balvanskem plezanju ni nastopila, je v skupni razvrstitvi Evropskega mladinskega pokala med 63 tekmovalkami iz vse Evrope osvojila 11. mesto. v kategoriji Youth B.

V težavnosti je nastopila na vseh tekmah Evropskega mladinskega pokala in bila v skupnem seštevku med 48. tekmovalkami iz vse Evrope osvojila odlično 7. mesto v kategoriji Youth B.

V težavnosti in v seštevku obeh disciplin je bila v Evropskem mladinskem pokalu v letu 2017 najuspešnejša slovenska predstavnica med starejšimi deklicami do 16 let (Youth B).

Poleg tekmovalnih uspehov je Lucija čez poletje nanizala tudi nekaj uspešnih vzponov v skali – po junija preplezani 8a+ (Pune bombe v ovinek, Čreta), je čez počitnice preplezala še dve smeri z oceno 8a (Divji mož, Kotečnik; Pokraculja, Retovje) in svojo prvo 7c na flash (W cat, Retovje).

Po končanih tekmovanjih v Evropskem mladinskem pokalu se bo s tekmo, ki bo 14. oktobra pri nas doma v Slovenski Bistrici, nadaljevalo tudi Državno prvenstvo v športnem plezanju, kjer bomo poleg Lucije lahko navijali še za ostale naše uspešne tekmovalke in tekmovalce.

07.09.2017
Uspešna prva sezona v Evropskem mladinskem pokalu za Lucijo Tarkuš

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti