Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Postanite

Prvaki Julijskih Alp: V soboto, 23. septembra, bo Kranjska Gora prvič organizirala to tekmovanje ...

Si dober kolesar, imaš prijatelja, ki dobro teče, in zagotovo poznaš tudi kakšnega, ki je bolj adrenalinski tip in leti z jadralnim padalom? Potem ste popolna ekipa, da lahko postanete PRVAKI Julijskih Alp.
Konec meseca, natančneje 23. septembra, bomo v Kranjski Gori prvič organizirali dogodek Prvak Julijskih Alp.

V Kranjski Gori si želimo vsem gostom ponuditi čim bolj pestro ponudbo z različnimi aktivnostmi, zato smo prišli na idejo, da poleg klasičnih tekem, ki jih že gostimo v naših krajih, organiziramo še eno malce bolj adrenalinsko različico. Ob tako dobrih naravnih danostih imamo še veliko potenciala prav za outdoor športe in med njimi so popularni gorski tek, gorsko kolesarjenje in tudi padalstvo, ki so v zadnjih letih v porastu. Ker smo uspešno že izpeljali več kolesarskih tekmovanj, sodelovali pri duatlonu, bomo vse to nadgradili s tekmo Prvak Julijskih Alp, ki jo bomo organizirali 23. septembra.

Nekaj podobnega organizirajo v avstrijskih Alpah. Gre za dogodek pod okriljem Red Bulla z imenom Dolomitenmann. Tam se dogodek izvaja že od leta 1988 in gre za štafeto štirih disciplin, poleg kolesarjenja, teka in padalstva tekmujejo še v raftanju. V Sloveniji smo po naših podatkih prvi, ki bomo organizirali tekmo v taki obliki.

Tri discipline, združene v eno tekmo
Štafete bodo sestavljene iz treh disciplin, in sicer: gorski tek, gorsko kolesarjenje in padalstvo. Gre za kolesarjenje iz Kranjske Gore do Gozda Martuljka, čez Tofov graben do jezera Jasna in na Vršič, nato tekač prevzame štafeto in teče čez Slemenovo Špico v dolino Planice, kjer štarta zadnji, padalec, ki teče na vrh Vitranca, od koder se spusti s padalom v Kranjsko Goro. Skupna razdalja je 42 kilometrov, od tega je 20 gorskega kolesarjenja, 20 gorskega teka, ostalo pa predstavlja padalstvo.

Prijavi se TUKAJ!

Zaradi same trase, ki predstavlja izziv, saj gre skupno za 2144 višinskih metrov, ki jih morajo trije tekmovalci premagati, priporočamo, da so udeleženci fizično dobro pripravljeni. Predvsem iz vidika varnosti je pomembna tudi, predvsem pri padalcih in tudi pri kolesarjih, tehnična brezhibnost opreme. Seveda si želimo, da se na tekmo prijavijo vsi, ki so željni adrenalina, uživajo v čudoviti naravi, se radi zabavajo, uživajo v športnih aktivnostih, ne nazadnje pa - biti prvi Prvak Julijskih Alp tudi ni kar tako. Na tem mestu bi v našo družbo radi povabili tudi gledalce, naj pridejo spodbujat tekmovalce, in morda se bodo prihodnje leto tudi sami odločili za podoben izziv, če menijo, da letos še niso dovolj pripravljeni. 

Nagradni sklad na dogodku bo
za prvo mesto 1.000,00 EUR, ostale tekmovalce, ki se bodo uvrstili na stopničke, pa bomo nagradili z lepimi praktičnimi nagradami
.

11.09.2017
Tekmovanje Prvak Julijskih Alp (23.9.2017)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti