Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Telefon

Gorenjski glas - Simon Šubic: ... mu ni več deloval
GRS Kamnik

Velika planina – Policisti in gorski reševalci so prejšnjo nedeljo ponoči na območju Velike planine iskali pogrešanega gorskega kolesarja, ki je med vračanjem s planine zaradi nevihte zgrešil pot, za nameček pa mu je pri Martin steni kolo padlo v prepad. Pot proti spodnji postaji nihalke je nadaljeval peš, kmalu pa se mu je na telefonu, s katerim si je osvetljeval pot, izpraznila še baterija, tako da ga nihče ni mogel več priklicati. Tudi njegov prijatelj ne, ki je zaskrbljen poklical regijski center za obveščanje, od tam pa so o pogrešanem obvestili policiste.

Policisti so sprožili reševalno akcijo, v kateri so sodelovali tudi kamniški gorski reševalci, ki so domala celo noč iskali pogrešanega tridesetletnika. Proti jutru se je število iskalcev povzpelo že na trideset, med njimi so bili tudi vodniki psov za iskanje pogrešanih oseb. Na koncu se je izkazalo, da zaskrbljenost ni bila potrebna, saj so kolesarja našli v turističnem objektu na Kopiščih pod Veliko planino, kamor se je zatekel v jutranjih urah.


GRS Kamnik, 03.09.2017
Celonočno iskanje pogrešanega kolesarja na Veliki planini

Policisti in gorski reševalci so na območju Velike planine domala celo noč iskali pogrešanega gorskega kolesarja, ki je potem, ko mu je v nevihti kolo padlo v prepad, s prazno baterijo telefona preživel nevihtno noč na Veliki planini.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so bili policisti včeraj okrog 22.15 ure, prek Regijskega centra za obveščanje obveščini, da jih je klical občan in povedal, da je njegov prijatelj odšel čez dan odšel na Veliko planino, kjer je kolesaril.

Pri vračanju na izhodišče, kjer je imel avtomobil, ga je v večernem času ga je zajela nevihta, je zgrešil pot in se izgubil, za nameček pa mu je nekje pri Martin steni kolo padlo v prepad, sam pa se je zato peš odpravil proti spodnje postaje nihalke, po tistem pa pogrešani ni bil več dosegljiv na telefon, ker se mu je izpraznila baterija s katero si je pomagal osvetljevati tudi pot.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, so policisti na podlagi prijave pričeli z zbiranjem obvestil in aktivnostmi, ki so v takšnih primerih predvidene, aktivirana pa je bila tudi gorska reševana služba. Iskanje 30-letnika je, v precej težavnih razmerah, potekalo skozi noč na območju Velike planine, v zgodnjih jutranjih urah pa se je moštvo okrepilo, tako da je bilo v iskanje vključenih cca. 30 ljudi, med drugim tudi vodniki psov.

K sreči se je zgodba srečno končala, saj je bil pogrešani 30-letni gorski kolesar najden v turističnem objektu na Kopiščih pod Veliko planino, kamor se je zatekel v jutranjih urah.
Vir: kamnik.info >  

  11.09.2017

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Kamnik.info, 02.09.2019

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti