Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Krofička

Primož Blaha: V zadnjem mesecu sem prehodil kar nekaj meni še nepoznanih poti na Solčavskem – in pri tem vedno zelo užival.

Tokrat smo šli z Marušo, Slavi in Džanijem iskat lepše vreme na ono stran, kjer smo našli prav lepo turo na varnem pred dežjem.

Mimo koče na Klemenči jami in pod mogočno severno steno Ojstrice, katere vršni del je bil na debelo oblečen v grozeče oblake. Malo pod Škrbino smo se odcepili z markirane poti in se s pomočjo nekaj napol potrganih jeklenic strmo dvignili na sončne travnike pod vrhom Krofičke. Do vrha smo si malce popestrili življenje in namesto po stezi splezali do vrha po izpostavljeni rampi.

Na vrhu nas je zamajal močan in mrzel veter, ki je preganjal meglice, da smo imeli en trenutek sonce in razglede na sever, sekundo kasneje pa le še belino vsepovsod. Sprva smo mislili nadaljevati po grebenu proti severu, a smo si to pustili za kakšen manj vetroven dan.

Sestopili smo po ne preveč udobni markirani poti, kjer so nekatere jeklenice v prav tako slabem stanju kot na lovski poti, le da so skale okrašene z markacijami. Lepo izkoriščen dan ob pravem času na pravem kraju.

09.09.2017
Krofička 9.9.2017

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti