Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Plezalni maraton

...09.2017

 

petek, 8. september 2017, ob 12:25, Franci Savenc, ogledov: 458

Plezalni center Ljubljana: ... za proslavitev začetka jesenske sezone

Plezalni maraton je lahko super uvod v trening sezono, odlična priprava na dolge alpinistične vzpone, test kondicijsko-psihično-taktične sposobnosti in sodelovanja v navezi ali preprosto (malček mazohistična) zabava, kjer se spoznate z lastnimi mejami. Absolutni rezultat ni tako bistven, kot spoznanje kaj se zgodi po 15, 25, 35 ali 60 preplezani smeri.
V sredo bo vizija “Daj stara, zmoreš še eno“, “Na bruhanje mi gre, ampak eno še stisnem” ali “Biceps imam že čisto v krču ampak za tri še je džusa” in skupinska motivacija vsekakor prisotna.

Plezalni maraton bo v sredo, 13. septembra, od 9. do 21. ure v dvorani severne triglavske stene (ex velika dvorana).
Cilj je preplezati kar največje število smeri. Tekmovalno skupino sestavlja naveza. Šteje se uspešno preplezana smer v vodstvu, vsaka smer šteje le enkrat (za vsakega v navezi, torej 2x na navezo).
Naveza ob na recepciji prevzame listek z seznamom smeri. Na voljo je preko 180 smeri, na preopremljanju bo postavljenih 30+ novih smeri vseh težav. Tudi, če plezaš 5c (ali 5a) imaš na voljo dovolj smeri za pravi izziv.

Seznam smeri (posodobljen bo takoj po preopremljanju – v torek) najdete tukaj oz. podrobno statistika smeri.

Vse naveze, ki se predprijavijo najkasneje do 13. septembra do 8. ure preko obrazca, nagradimo s kremo ClimbOn in revijo Beta (možna bo tudi prijava direktno na recepciji). Za vse sodelujoče naveze bomo v Grif Baru pripravili hard/soft refil pijačo in prigrizke (da ne zmanjka prehitro energije).
Od jutra do večera bo v dvorani poskrbljeno za dobro glasbo. Vse naveze, ki bodo preplezale preko 60 smeri, jim v Grif Baru dodatno priprada pivo ali sok.

Ob zadnjem podobnem dogodku sta stopničko preplezanih smeri precej visoko postavila Jaka Šprah in Peter Mastnak Sokolov z preplezanimi 131 smermi. Ali ju lahko katera naveza letos preseže?

Vabljeni po utrujene roke, zdelano kožo in zadovoljstvo ob lastnem sezamu preplezanih smeri.

 

eXTReMe Tracker