Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Premagujejo

Primorske novice: ... kilometre in višino

Sezona primorskih (gorskih) tekov se je pretekli vikend nadaljevala nad Ajdovščino in Sežano. Na sporedu sta bila 6. Gorski tek na Angelsko goro in 16. Tek na Tabor.

AJDOVŠČINA, SEŽANA ► Zmagovalec 6. Gorskega teka na Angelsko goro, ki ga je pripravil ŠKTD Sinji vrh, je Jošt Lapajne. Član TSK Idrija je 3,7 kilometra in 600 metrov višinske razlike premagal v 26 minutah in 18 sekundah. Drugo mesto je med 60 tekači v kategoriji člani absolutno zasedel Simon Alič (ŠD Nanos Podnanos), ki pa ima s časom 26 minut in 5 sekund še vedno v lasti rekord proge. Dosegel ga je pred petimi leti. V nedeljo si je tretje mesto pritekel Simon Strnad (ŠD Nanos). Med članicami absolutno je v konkurenci 18 tekačic zmagala Mihaela Tušar (na fotografiji). Članica ŠD Nanos je progo pretekla v času 34:40.00. Drugo mesto je osvojila Urša Trobec (ŠD Setnik), tretje pa Marta Švigelj (Primorski gorski teki). Tekli so tudi v otroških kategorijah, kjer so na najvišjo stopničko stopili Luka Močnik, Pavel Kerkoč, Gaja Leban Jež in Sara Durn.

Naslednji v seriji primorskih gorskih tekov bo že to soboto, 24. gorski tek Ivana Anderleta na Črno prst, ki ga pripravljajo Planinsko društvo (PD) Podbrdo, Gorsko reševalna služba (GRS) Tolmin in Občina Tolmin. Na 6,3 kilometra dolgo progo, ki se neprestano vzpenja, se bodo ljubitelji te discipline podali ob 9. uri iz središča Podbrda. Ob 60-letnici delovanja PD Podbrdo razpisuje tudi denarno nagrado tekaču, ki bo premagal rekordni čas 47.46 Petra Lamovca iz leta 2006.

V Sežani pa je Športno društvo Kraški tekači pripravilo 16. Tek na Tabor, s katerim se je po dveh mesecih nadaljevala sezona primorskih pokalnih tekov. V moški konkurenci je med 31 tekači najhitrejši čas z 31:52.19 dosegel Marko Vojska (Cerkno), drugi je bil Marko Saksida (Ajdovščina), tretji pa Rafko Blažek (AK Pivka). V ženski konkurenci je bila med sedmimi tekačicami najhitrejša Kristina Ipavec (Idrija) s časom 38:43.88. Drugo mesto je osvojila Rebeka Petrovčič (AK Pivka), tretje pa Polona Vetrih (Tekači Vipavske doline).
ASO

Premagujejo kilometre in višino


Zmagovalka 6. Gorskega teka na Angelsko goro med članicami absolutno je bila Mihaela Tušar. Foto: Šktd Sinji Vrh

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti