Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na pohorski dirki

vecer.com, Maribor - Urška Polanc: … že včeraj (26.) vroče tekačem, danes (27.) še "bikerjem".

Vse tekmovalce navdušujejo lepote pohorskih vzponov in spustov, zadovoljni so s primernimi označbami in dobro založenimi postojankami.
Pohorje je ta vikend v znamenju dirke. Kljub visokim poletnim temperaturam so se bili tekači že včeraj za voljo lepe pohorske ture pripravljeni posebej "namučiti". Teklo jih je 180. Danes ob deseti uri zjutraj pa je pohorski teren zavzelo še 76 "bikerjev". Zanje najdaljša preizkušnja je 65 kilometrov dolg, t. i. Pohorski holcer. Start in cilj trase je v Rušah, gorski kolesarji pa premagujejo kar 2300 višinskih metrov. Trasa, ki večinoma poteka po cestah in gozdnih vlakah, je v celoti označena in ima štiri okrepčevalne postaje (Pečke, Areh, Klopni vrh in Lobnica). Krajša alternativa je 39 kilometrov dolg Gozdni Joža s 1300 višinskimi metri in Škrat Glažutek s 23 kilometri in zgolj 800 višinskimi metri.
Včeraj so na celotni dolžini 44 kilometrov maratonci premagali kar 2160 metrov vzpona in prav toliko spusta. "Ponavadi se izgubim na takšnih 'trailih', tokrat pa se nisem, zato lahko trdim, da je bilo vse zelo dobro označeno," v šali pove nasmejana tekačica Lili Steblovnik, ki se je Pohorskega pol maratona, teka na 22 kilometrov letos udeležila prvič. Razen tropske vročine, kot je razmere na najljubši dirki na 44 kilometrov poimenoval maratonec Boštjan Videmšek, je tek je potekal brez težav, na kritičnih križiščih so tekače tudi usmerjali. "Glede na to, da je bilo danes zelo vroče, so za nas dobro poskrbeli tudi na postajah, kjer je bilo na voljo veliko vode," pove Steblovnikova. (spletno uredništvo)

Urška Polanc

Foto: Sašo Bizjak

Vecer.si 27.08.2017
Na pohorski dirki že včeraj vroče tekačem, danes še "bikerjem".

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti