Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

K Češki koči

V soboto, 19. avgusta, so se v prelepem jutru tekačice in tekači ponovno zbrali pri športnem igrišču na Jezerskem. Čakala jih je ...

... tekmovalna proga dolžine 4,7 kilometrov in višinske razlike 650 metrov. Kar nekaj morebitnih tekmovalcev je isti dan tekmovalo tudi na Krvavcu, a kljub temu hitrih tekačev ni manjkalo.

V moški kategoriji je bil najhitrejši Anže Šenk (34:15), ki je tekmovanje vzel kot dober trening za prihodnje nastope. na drugem mestu je končal Rok Damjanič (35:25), na tretje mesto pa se je zavihtel Marko Kovač (35:47).

Turni.si - Matija Zupan
Anže Šenk
: Tek do Češke koče je domača prireditev, kjer sodelovanje med tekaskimi priviligiranci ni vprašljivo. Hkrati je po manj športno intenzivnem mesecu dober sok, trening distance in spodba za prihajajoče nastope v naslednjih tednih. Glaven kratkoročni cilj je Učka trail, sicer pa je v glavi predvsem doživljanje narave, družbe med vdihi in utripi srca.Nekje do polovice trase mi je šlo odlično v lahkotnem teku, nato pa me je prehod v hojo pošteno zabil. V nadaljevanju nisem imel nikogar, ki bi me z dihanjem za ovratnik spodbudil k pravemu matranju. Kljub temu sem v cilju ugotavljal, da je lažje odteci nekaj urni tek, kjer srčni utrip ostane v sprejemljivejsih obratih. Zelo pozitiven nastop. O odlicnosti organizacije in gostoljubju najlepše planinske koče pa se velja prepričati z lastno udeležbo že naslednje leto.

Žal so se za tek opogumile le tri predstavnice nežnejšega spola. Nahitrejša je bila Barbara Novak (), sledila ji je Manca Šolar (), tretja pa je bila Eva Piskernik ().

Barbara Novak: Glede na to, da je bila vsa "elita" na Krvavcu, je bil moj čas hitro dovolj za zmago in pozicijo na najvišjem delu skale. Vseeno pa največ šteje lep dan, čudovit ambient in super palačinke za desert. Upam, da bo prireditev tudi drugo leto.

20.08.2017
Gorsko pleme: celotni rezultati


Najhitrejši

Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti