Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski tabor na Jezerskem

Novi tednik - Metka Pirc: Teden dni so mladi planinci Planinskega društva Celje - Matica taborili na Jezerskem,

... kjer so pridobivali planinske izkušnje, spoznavali naravo, se preizkusili v plezanju, stkali prijateljstva in ustvarili spomine za vse življenje.
Planinske tabore pripravlja savinjski medobčinski odbor Planinske zveze Slovenije in so pravo planinsko doživetje. Letos je na Jezerskem taborilo 54 otrok pod vodstvom vodje tabora Tatjane Vodeb in tehničnega vodje, planinskega vodnika Gregorja Gotza. Povzpeli so se na Češko kočo, osvojili Goli vrh in uživali v razgledu na Savinjske Alpe, obiskali so tudi Virnikov Grintovec. A mnogi mladi planinci so željni tudi doživetij v taboru in njegovi okolici. Navdušeni so bili nad bližino potoka, ob katerem so se zbujali vsako jutro, preizkusili so se v plezanju na naravni plezalni steni, spoznavali živali in rastline na naravoslovni delavnici, krepili prijateljstva na družabnih večerih in ekipno tekmovali na tradicionalni taborijadi, kjer so opravili tudi preizkus na progi preživetja. Spoznavali so domačine na Jezerskem in prisluhnili Jezerskim štorijam, ki jih je zapisal Andrej Karničar, domači igralci pa so prizore zaigrali v Jenkovi kasarni iz 16. stoletja.

Ko so bili že polni vtisov, so novince ob koncu tedna krstili na planinskem krstu, vsi skupaj pa so izrekli planinsko zaobljubo. Slovo od tabora so začinili s planinskimi porokami, kjer si mladi planinci obljubijo prijateljsko zvestobo za eno leto.

METKA PIRC   
 

  10.08.2017

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46074

Novosti