Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševanje

GRS Tržič v Kramarjevi smeri v Storžiču

Ob 8.21 smo bili aktivirani za reševanje v Kramarjevi smeri v Storžiču ...

Dva starejša izkušena planinca sta se vzpenjala po Kramarjevi smeri proti bivaku (1750 m) na severni strani Storžiča, na območju kamina pod bivakom je moški zaradi odkrušenega oprimka padel nekaj metrov v grapo in pri tem poškodoval nogo (kolk), nekaj časa bil tudi v nezavesti ...

Po klicu na 112 smo takoj aktivirali helikoptersko dežurno ekipo GRS na Brniku, ekipa tržiških gorskih reševalcev je odšla z reševalnim vozilom v smeri pod Storžiča, in naprej proti bivaku.

Helikopter z ekipo je bil zelo hitro na mestu nesreče, z elektromotornim vitlom so po jeklenici spustili zdravnika gorskega reševalca in letalca gorskega reševalca, ki sta poškodovanega na mestu oskrbela.

Po oskrbi so vitlali najprej ponesrečenega v reševalni vreči, nato še spremljevalko (trikotni reševalni sedež). Nepoškodovano spremljevalko je helikopter odložil na heliportu pod Storžičem, poškodovanega pa so odpeljali v KC Ljubljana, kamor je bil predan v zelo resnem zdravstvenem stanju a še živ.

Nekaj po 11.uri smo prejeli obvestilo, da je ponesrečeni v KC Ljubljana umrl (neuradno zaradi spleta več zahtevnih poškodb zaradi padca in tudi predhodnih bolezenskih stanj).

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti