Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Se dogaja

AO Tržič - Slavc Rožič: Poletje je na vrhuncu. Pleza se! Tukaj je zbranih nekaj vzponov, ki še niso objavljeni posebej na naši strani.

Že pred časom sta Janez Primožič in Martin Belhar uživala v Diretissimi v Belih vodah.

Pretekli vikend pa je bila oblegana Velika Mojstrovka. Naveza Jernej Kuhar - Matic Mohorč je preplezala Kovinarsko smer, Beno Vidmar in Miha Hauptman pa Kaminsko smer. Miha Zupan je bil z Zupinom (AO Kranj) uspešen v Guru-ju. O Nirvani ne poroča, komentiral je: "Resna smer v precej povprečni skali".
Istega dne sta dve navezi splezali orto klasiko v Triglavu, Skalaško in Gorenjsko z Ladjo (Ribič Uroš - Tone Mali in Slavc Rožič - Barbara Medved). V nedeljo se je v Triglav ponovno podal Slavc, ki je z Andrejem Kotarjem (AO Črnuče) plezal Wisiakovo smer.

V ponedeljek, 10. julija, je Miha Zupan opravil s Čopovim stebrom. Na vrvi mu je sledil Gregor Klančar. 15. juilja sta Matic Mohorč in David Rogelj plezala Jubilejno smer v Dolgem hrbtu. Istega dne sta v Triglavu Beno Vidmar in Janez Ambrož ponovila Wisiakovo smer z dramatičnim vložkom krajše nevihte. Aljaž Česen in Slavc sta splezala Grande finale v NŠG in bila do dopoldanske malice že doma. V steni Nad Šitom glave sta plezala tudi Aljaž Česen in Janez Ambrož, splezala sta Zajedo.

V nedeljo, 16. julija, so Miha Hauptman, Slavc Rožič in Jure Noč s soplezalci plezali Stüdlgrat v Grossglocknerju (3+, A0). Pričakale so jih zimske razmere z nizkimi temperaturami, poledenele in zasnežene skale (-5 °C med plezanjem) ter gneča na normalki.
Na Zelenici smo zasledili ponovitev grebenskega prečenja Čez Može do Palca (Uroš Ahačič, Tone Mali, Barbara Medved in Ana Serec).

Če smo kakšno zgodbo spregledali, jo bomo objavili v naslednjih poročilih.

Fotografije: vir Fb; besedilo Slavc

Popravek: Matic Mohorč sporoča, da sta sta šele kasneje ugotovila, da nista plezala Jubilejne v Dolgem hrbtu, ampak "nekaj" zraven. Ko ugotovita kaj sta splezala, bosta javila.

17.07.2017
NA ODSEKU SE DOGAJA

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti