Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 06.07.17

Primorski dnevnik: Prijateljski tekmi športnega plezanja | Planinska šola | »Drugače mladi« tudi poleti

Prijateljski tekmi športnega plezanja

Pred poletnim premorom vodene vadbe športnega plezanja za osnovno- šolske in srednješolske otroke je alpinistični odsek Slovenskega planinskega društva Trst (SPDT) v sodelovanju z Društvom plezalcev Koper (DPKP) priredil dve prijateljski tekmi v balvanskem plezanju.

Devetega junija so se otroci najprej pomerili na umetni steni SPDT v Bazovici ki je bila za kar 22 nastopajočih otrok res pretesna. Na osmih balvanskih problemih se je najprej pomerila skupina najmlajših tekmovalcev. Otroci od šestega do vključno devetega leta starosti so gibčno premagovali vertikalo in se na koncu prav vsi izkazali. Med desetimi tekmovalci je bil najboljši jasa Vuk (DPKP), ki je zasedel prvo mesto, Maj Božic (DPKP) in Jakob Ivančič (DPKP) pa sta zasedla drugo in tretje mesto. Sledilo je tekmovanje za starejše otroke do vključno 14. leta starosti. Tu so se med 12 nastopajočimi najbolj izkazali Anej Bandi (1. mesto, SPDT), Anja Novak (2. mesto, SPDT) in Taj Škerjanc (3. mesto, DPKP). Vsi otroci so prejeli priznanja za udeležbo na tekmi, prvi trije v obeh kategorijah pa so bili dodatno nagrajeni s paketom sladkarij in plezalnih potrebščin, za katere sta prispevali trgovini Danieli in Sportler.

Mladi člani alpinističnega odseka SPDT so v soboto, 24. junija, odplezali še drugo tekmo, tokrat v gosteh na umetni steni DPKP na Škofijah. Tekmovalci so merili moči na osmih balvanih, porazdeljeni po enakih starostnih skupinah kot na prvi tekmi, dodana pa je bila še kategorija za plezalce do 18. leta starosti. Na škofijskih oprimkih so se najbolj izkazali člani domačega društva, ki so osvojili vse stopničke razen ene. V kategoriji do vključno 14. leta starosti je namreč premoč potrdil Anej Bandi, ki je s tremi osvojenimi vrhovi ponovno stal na prvem mestu.

Otroci so s pravo mero tekmovalnosti preko druženja s sovrstniki odlično zaključili sezono. Na bazoviški umetni steni se bodo ponovno srečali konec septembra. Do takrat čakajo mlade plezalce brezskrbne počitnice, mogoče pa tudi kak obisk bližnjih naravnih plezališč in še kako presenečenje v režiji društvenih inštruktorjev.

Planinska šola

Člani Mladinskega odseka Slovenskega planinskega društva Trst smo se prejšnji teden odpravili na Planino pri Jezeru, kjer je stekla 18. planinska šola za otroke med 6. in 14. letom v organizaciji SPDT in ZSŠDl. En teden smo preživeli v naravi in z otroci spoznavali gorski svet.

Prvi dan smo z vlakom prispeli do Bohinjske Bistrice in pot nadaljevali peš s planine Blato do koče na Planini pri Jezeru, kjer smo se namestiti. Naslednji dan smo opraviti krajši pohod do planine Viševnik in na Pršivec. V naslednjih dneh pa nam je žal nagajal dež, zaradi katerega smo voditelji pripravili zabaven program v koči. Kljub
dežju nam je uspelo opraviti še krajši izlet do planine Laz, kjer so si otroci ogledali sirarno. Zadnji dan nas je še čakal spust v dolino in vlak, ki nas je pripeljal domov, (jk)

»Drugače mladi« tudi poleti

Skupina »Drugače mladi«, ki deluje v sklopu SPDT, nadaljuje svoje živahno delovanje tudi v najtoplejših poletnih mesecih. Kot vsak prvi petek v mesecu se bo tokrat zbrala v prostorih društvene postojanke v Boljuncu v petek, 7. julija, ob 9. uri.

Za Korziko še dve mesti
SPDT obvešča, da sta se sprostili dve mesti za enajstdnevni izlet na Korziko, ki ga za organizira SPDT od 19. do 29. julija 2017. Zainteresirane prosimo, da pokličejo na tel.

06.07.2017
Četrtkova rubrikaPlaninski svet

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti