Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Naslov

nedelja, 16. julij 2017, ob 05:30, Franci Savenc, ogledov: 353

... svetovnih prvakov v precizni orientaciji, ki je bil v kraju Birštonas v Litvi, je v štafeti osvojila slovenska reprezentanca


... Emil Kacin (OK Azimut), Mateja Keresteš (OK Trzin) in Krešo Keresteš (OK Trzin).

Emil Kacin je s štafeto začel solidno, naredil eno napako več od najboljših in postavil odličen čas na časovni kontroli in Slovenijo že postavil na stopničke – na 3. mesto.
Štafeto je za njim prevzela Mateja Kersteš, ki je z eno napako manj in nekoliko slabšim nastopom na časovni kontroli ekipo pripeljala do drugega mesta.
Krešo Keresteš je svoj nastop zaključil brez napake, je pa imel večjo, skoraj usodno krizo na časovni kontroli, kjer je dvakrat zgrešil in postavil enega slabših časov.
Kljub temu je ekipa na celotni tekmi nabrala toliko rezerve, da je prepričljivo zmagala s kar 42 sekundami prednosti.

Končni rezultati na zmagovalnem odru: Slovenija – 5:24, Norveška – 6:16 (+0:42), Češka – 6:49 (+1:15).; nastopilo je 19 reprezentanc.

Precizna orientacija je šport, ki poteka v naravi. Tekmovalci morajo premagati posebno, na zemljevidu začrtano progo, pri čemer pa ni pomembno, kako hitro jo obhodijo, ampak kako natančno določijo mesta kontrolnih točk na terenu.
Na časovnih kontrolah se šteje tudi čas določitve, ki običajno odloča o zmagovalcu.
Šport je tako primeren za najširši krog ljudi.

Slovenija sicer sodi med najuspešnejše reprezentance v precizni orientaciji z veliko uvrstitvami tik pod vrhom. Največji uspeh je doslej dosegel Krešo Keresteš, ki je leta 2007 v Ukrajini postal svetovni prvak.
 

eXTReMe Tracker