Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Tečaj vodenja

  11.07.2017
Tečaj vodenja v smereh in po grebenih  

sobota, 15. julij 2017, ob 05:28, Tadej Debevec, ogledov: 571

Konec junija in v začetku julija je na območju Kamniško-Savinjskih in Julijskih Alp potekal tečaj TK ZGVS na temo vodenja v smereh in grebenih 

... za kandidate za gorske vodnike generacije 2017. 
Vreme nam je tekom tečaja, ki je bil razdeljen v dva sklopa (26. – 28. 6. in 5. – 9. 7.), kar dobro služilo, tako, da smo lahko izvedli vse načrtovane aktivnosti.
Glavni namen tečaja je bil seznanitev kandidatov s tehniko in taktiko vodenja v plezalnih smereh in vodenja po grebenih v kopnem svetu. Poseben poudarek je bil na utrjevanju znanja vodenja na kratki vrvi in vodenja po raztežajih v alpskem svetu.

Tečaja se je udeležilo šest kandidatov (Jože Biro, Matjaž Dušič, Uroš Grilj, Gorazd Pipenbaher, Žiga Kalajžič, Primož Karlovšek) z njimi pa je delalo sedem inštruktorjev TK ZGVS (Andrej Štremfelj, Marko Prezelj, Franc Tamše, Gregor Sluga, Mitja Šorn, Peter Jeromel, Tadej Debevec).

Grebenske in stenske ture, ki smo jih tokrat izkoristili za izvedbo izobraževalnega procesa:
Grebeni: Goličica – Planja, Kurji vrh – Frdamane police, Mala vratca – Srebrnjak – Trentski Pelc, Zeleniške špice, Griva – Pelc nad Klonicami, prečenje Široke peči, Špikova škrbina – Mala Martuljška Ponca – Velika Martuljška Ponca; Pihavec – Obljak, Mala lojtrica – Trbiška Krniška špica – Velika Bela Špica.  
Smeri: Slovenska, Triglav; Jubilejna, Trikot in Jernejev steber, Dolgi hrbet; Smer po zajedi, Rihterjeva, Kranjska poč in Trmasti kamini, Nad Šitom glava; Centralni steber, Lepo špičje; Kovinarska, Velika Mojstrovka; Steber revežev, Zadnja Mojstrovka; Hudičev steber, Prisojnik; Piussijeva, Pinacolo; SV raz, Divja Koza; Dye-Peters, Turn gamsove matere; Steber in Bratovska, Srebrnjak.
Tadej Debevec 
Oznake: ALP, USP
eXTReMe Tracker