Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Grande finale

torek, 11. julij 2017, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 824

Tine Cuder: Nekateri prisegajo na ‘predšihtne’, drugi na ‘pošihtne’, midva s Tino pa na ‘medšihtne’ aktivnosti ...

... v gorah.
Glede na to, da zgodaj zjutraj in zvečer delava, sva si danes izbrala Vršič – kot ponavadi v takšnih primerih, ko nimava na razpolago celega dne. Na Vršiču sva bila pozno, parkirišče je bilo že nabito polno. Na hitro sva dala robo v en nahrbtnik in v pol ure sva bila pod najino smerjo.

Ker sva brala opis, sva razmišljala o super skali, ki sta jo omenjala plezalca, ki sta prva preplezala smer. Po pričakovanjih in izkušnjah iz naših hribov pa naju je pričakala solidna – nekje skoraj dobra skala, nekje pa malo manj. Opremljena je odlično, saj so očitno ponavljalci pustili kar dosti klinov v smeri.
Varovališča so vsa nabita s klini. Uporabila sva metulje in zatiče, pa še to bolj poredko in ne v vseh raztežajih. Najbolj uživaško je bilo plezanje po kaminu, kjer je skala res dobra, in pa v raztežaju nad kaminom. Vrhnji del je lep, vendar skala ni tako dobra za Grande finale. Najboljše je bilo na sredini smeri. Smer Grande finale (VI+/V, 250 m) sva plezala malo manj kot tri ure.

Na vrhu sva si privoščila še pijačo in jedačo ter sestopila nazaj na Vršič. Sestop sva opravila v peklenski vročini, je bilo pa zato plezanje v idealnih temperaturah in v senci.

Grande finale (VI+/V, 250 m) 6. julija 2017 plezala Tine Cuder in Tina Korinšek (oba AO Trbovlje)

Oznake: ALP
eXTReMe Tracker