Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dolina Soče

... zopet navdušila s Soča Outdoor Festivalom

Minuli vikend je na tolminskem festivalskem prizorišču navdušil že peti Soča Outdoor Festival, na katerem so ljubitelji športov na prostem svoje spretnosti preizkusili po trail poteh, v zraku in v vodi ter s tem nahranili svoj pustolovski duh.

Peta edicija Soča Outdoor Festivala je v Tolmin privabila številne navdušence nad športi na prostem in adrenalinske zanesenjake. Organizatorji so pripravili nepozabne preizkušnje tako za profesionalce kot tudi za rekreativne ljubitelje adrenalina, ki so svojo vzdržljivost dokazovali na trail tekih, na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji avantur v zraku in v vodi.

Na adidas Trail Runu že četrtič
zapored slavil Luka Kramarič

Tekači so lahko izbirali med petimi različnimi trail tek tekmovanju, na katerih so po atraktivni dolini Soče premagovali 10, 15, 25 in 45 kilometrske razdalje. Vse oči so bile tudi letos uprte v adidas Trail Run, na katerem je zopet zmagal Luka Kramarič, športnik iz adidasovih vrst, ki je s časom 1:02:32 že četrtič zapovrstjo prvi premagal 15-kilometrsko traso. Tokrat so mu do zmage pomagali čevlji Agravic Speed, ki jih je bilo mogoče v sklopu festivala tudi preizkusiti. Uradni sponzor adidas Terrex je namreč omogočil preizkus ter izposojo različnih modelov obutve in opreme za tekmovanje.

Na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji zračnih in vodnih športov. V sklopu festivala se je namreč odvila SpeedGliding tekma v zmajarstvu, jadralni padalci so s posebno 7-kilometrsko hitrostno dirko poskrbeli za pisano nebo nad prizoriščem, suparji pa so se pomerili na 1,2-kilometrski SUP-er SOČA RACE rečni progi. Organizatorji pa so poskrbeli tudi za pester spremljevalni programom, saj so se lahko udeleženci udeležili delavnice športnega plezanja ter se raztezali z jogo.

Premierno predstavljena razstava
fotografij štafete »Od 0 do 2.864«

Letošnji Soča Outdoor Festival je že maja napovedala ekipa 12 športnikov adidas Terrex, ki se je na festival pripravljala v sklopu izvirnega podviga. S kombinacijo različnih športnih disciplin so namreč premagali razdaljo med najnižjo in najvišjo točko v Sloveniji, med Sečovljami in vrhom Triglava, v manj kot 17 urah. Prav na Soča Outdoor Festivalu je adidas Terrex premierno predstavil tudi razstavo fotografij, ki so nastale v sklopu izziva.

Kulisa reke Soča in Tolminke je vsem obiskovalcem ponudila res popoln prostor za tekmovanje, druženje in uživanje v nepozabnih dogodivščinah na svežem zraku.

 ...07.2017


NeDelo, 02.07.2017

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti