Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

46. srečanje

1..06.2017 17:30

 

 

nedelja, 18. junij 2017, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 398

PD Jesenice: ... z zamejskimi planinci letos potekalo v Vratih

V triglavski dolini Vrata je v nedeljo, 11. junija 2017, potekalo tradicionalno 46. srečanje gorenjskih planincev s slovenskimi planinskimi društvi Furlanije Julijske Krajine in Koroške. Gostitelji, člani planinskih društev Jesenice in Dovje-Mojstrana smo za več kot 300 udeležencev iz Trsta, Čedada, Gorice, Celovca, drugih zamejskih krajev in z Gorenjske pripravili bogat program.
Ogledali so si Slovenski planinski muzej v Mojstrani in naravne znamenitosti v dolini Vrata. Gorski reševalci z Jesenic in iz Mojstrane so prikazali vajo reševanja v gorah.

Na osrednjem srečanju pri Aljaževem domu v Vratih smo udeležencem pozdravne besede izrekli, v imenu gostiteljev predsednik Planinskega društva Jesenice Vlado Hlede in predsednik Planinskega društva Dovje-Mojstrana Gregor Berce, podžupan občine Kranjska Gora Bogdan Janša in podpredsednik Planinske zveze Slovenije Miro Eržen.
Zbrane so pozdravili tudi predstavniki ostalih društev, ki so se udeležili srečanja. Letos smo organizatorji naredili nov pomemben korak naprej k širitvi prijateljstva med planinci in drugimi prebivalci Slovenije ter sosednjih držav.
Našemu vabilu so se odzvali predstavniki Porabskega kulturnega in turističnega društva iz Andovcev na Madžarskem, ki bodo še razširili veliko družino planinskih prijateljev.
V kulturnem programu so nastopili člani Pihalnega orkestra Jesenice-Kranjska Gora, zvesti udeleženci vseh dosedanjih srečanj, operna pevka Janja Hvala ob spremljavi harmonikarja Jerneja Valanta ter domači igralci, ki so predstavili del Triglavskih pravljic.

eXTReMe Tracker