Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

V Mrzli gori

petek, 16. junij 2017, ob 05:28, Urednik G-L, ogledov: 1628

GRS Celje - Brane Povše: ... smo imeli v nedeljo reševalno akcijo.

V nedeljo, 11. junija 2017, smo imeli na območju Mrzle gore na Okrešljem reševalno akcijo. V steni Mrzle gore se je zaplezal planinec.
S pomočjo helikopterja smo ga varno prepeljali iz stene.

Po pogovoru s planincem se je izkazalo, da se je odpravil na turo, ne da bi se pred tem zadostno informiral o poteku poti, zato je že takoj na začetku skrenil iz prave smeri.

Z Okrešlja se je namenil čez Hudi prask na Mrzlo goro, zgrešil smer poti in se zaplezal v gladke kamine centralne grape. Ko je poklical na pomoč, niti sam ni vedel kje je. Sporočil je namreč, da je v Hudem prasku.

Samo sreči in dobri izurjenosti reševalne ekipe se ima zahvaliti, da je ostal nepoškodovan. Vsem, ki se podajajo na kakršnokoli turo polagamo na srce, naj se pred samim odhodom temeljito pozanimajo o samem poteku smeri, ki jo nameravajo prehoditi, lotevajo pa naj se samo tur, ki so jim tako fizično, kot tudi psihično dorasli.
V nasprotnem primeru naj za zahtevno turo najamejo gorskega vodnika.

Izjava ponesrečenca po uspešni akciji

Res mi bo predvsem v opomin za bolj odgovorne odločitve v prihodnje. Hvala za vse poslano, predvsem pa za včeraj. Najbolj adrenalinski mi je bil dvig z vitlom, ko sma se dvignila od stene. Sicer pa vsaka čast, obvladate zadevo. Res pa vam taki pacienti, kot sem bil jaz včeraj, po nepotrebnem povzročamo delo, vi pa s tem izpostavljate sebe. Po včerajšnji izkušnji to še toliko bolj cenim.
Hvala še enkrat.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker