Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nesreča

GRS Tolmin: ... jadralnega padalca s smrtnim izidom
Delo: Smrt nemškega padalca na Tolminskem 

V ponedeljek, 12. junija, so nas nekaj po 16. uri nemški padalci preko ReCO Nova Gorica obvestili, da pogrešajo svojega prijatelja, starejšega nemškega državljana, ki je malo po 11. uri poletel z vzletišča na Kobali.

Gorski reševalci smo skupaj s tolminskimi policisti takoj pričeli zbirati informacije pri prijavitelju, pri padalcih in tudi stanodajalcih. Za pregled obsežnega območja smo zaprosili posadko helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP.

Zbiranje informacij in pregled terena sta kmalu obrodila sadove - z vzletišča na Kobali je bilo nad vasjo Sela nad Podmelcem na drevesu opaženo padalo. Posadka helikopterja je v bližini izkrcala letalca reševalca in zdravnico.
Ugotovila sta, da padalec visi na drevesu približno pet metrov od tal in da ne kaže znakov življenja.

Po opravljenem policijskem ogledu smo truplo s pomočjo vrvne tehnike spustili na tla in ga prenesli do helikopterja, s katerim so ga prepeljali na pristajališče v Tolminu. Zanj so poskrbeli delavci pogrebne službe tolminske Komunale.
Reševalci smo s pomočjo vrvne tehnike z dreves rešili še padalo in ga prepeljali v dolino.

Vzrok nesreče in smrti bo znan po opravljeni preiskavi.

V tem letu smo v statistiko reševalnih intervencij zapisali že številko trideset. Sedemnajst od teh jih je povezanih z aktivnostmi v zraku. Deset se jih je končalo brez poškodb, v šestih primerih je šlo za telesne poškodbe, zadnja pa se je končala s smrtjo.
Miljko Lesjak 
GRS Tolmin 

Delo, 13.06.2017: Smrt nemškega padalca na Tolminskem

Padalo so gorski reševalci iz Tolmina našli pri vzletišču na Kobali nad vasjo Sela nad Podmelcem.

Tolmin − V ponedeljek je bila nekaj po 16. uri gorska reševalna služba Tolmin obveščena, da nemški padalci pogrešajo prijatelja, 58-letnega nemškega državljana, ki je malo po 11. uri poletel z vzletišča na Kobali.

Ta se ni vrnil z opoldanskega skoka z vzletišča na Kobali, zato so prijatelji sprožili iskalno akcijo. Skupina desetih jadralcev je namreč po vzletu pristala na pristajališču v Tolminu, razen 58-letnika, ki se po vzletu prijatelje ni več oglasil. Omenjena skupina nemških jadralnih padalcev je kasneje odšla proti Kobaridu z namenom še enega spusta z jadralnim padalom s kobariškega Stola, medtem pa so večkrat skušali priklicati tudi njihovega 58-letnega prijatelja. Ker se slednji ni odzval na njihove klice, so za pomoč zaprosili pristojne reševalne službe.

Ti so ga po daljšem iskanju našli v krošnji drevesa. Na truplu ni bilo vidnih znakov telesnih poškodb, vzrok smrti bo razkrila obdukcija.

V tem letu so gorski reševalci iz Tolmina v statistiko reševalnih intervencij zapisali že številko trideset. Sedemnajst od teh jih je povezanih z aktivnostmi v zraku. Deset se jih je končalo brez poškodb, v šestih primerih je šlo za telesne poškodbe, zadnja pa se je končala s smrtjo.

 

...06.2017


Ve/G-L, 13.06.17: Na Tolminskem umrl nemški padalec


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti