Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Krožna pot štirih

PD Jesenice: ... postojank - Akacija traja do 15. oktobra 2017

Krožna pot vodi od Erjavčeve koče in Tičarjevega doma na Vršiču do Koče pri izviru Soče v Trenti in naprej do Zavetišča pod Špičkom.
Del poti od Vršiča do Koče pri izviru Soče je tudi del planinske poti Via Alpina.

Postojanke so lahko samostojni cilj ture ali pa jih planinci prehodijo po svoji želji v takšnem ali obrnjenem vrstnem redu. Zavetišče pod Špičkom bo odprto od 25. junija, do takrat lahko planinci vtisnejo žig, ki je zabetoniran pred zavetiščem.
Skupne hoje je od osem do deset ur, priporočljiva je dvodnevna tura. Na vseh štirih postojankah je mogoče prenočiti. Poleg tega še vsaka ponuja odlična izhodišča za plezalne in druge ture različnih težavnosti.

Vsak, ki želi prehoditi pot, v postojankah dobi evidenčni karton, v katerega vpiše svoje podatke in vtisne žig. Ko zbere vse štiri žige, jih skupaj z evidenčnim kartonom odda v eni od koč ali pošlje na sedež Planinskega društva Jesenice, Cesta železarjev 1, 4270 Jesenice. Akcija traja do 15. oktobra.
28. oktobra bo v Erjavčevi koči na Vršiču srečanje vseh, ki bodo prehodili to krožno pot, s podelitvijo diplom in lepih nagrad.

Janko Rabič 
Vir: PZS.si 

1 komentarjev na članku "Krožna pot štirih"

Marjeta Štrukelj,

Z Vršiča do Zavetišča pod Špičkom in od tam v sestopu do Koče pri izviru Soče prehodite kar dva odseka Slovenske planinske poti oz. transverzale.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti