Uredništvo: info@planid.org
komentarji
| Registracija

Krožna pot štirih

nedelja, 18. junij 2017, ob 05:27, Urednik G-L, ogledov: 675

PD Jesenice: ... postojank - Akacija traja do 15. oktobra 2017

Krožna pot vodi od Erjavčeve koče in Tičarjevega doma na Vršiču do Koče pri izviru Soče v Trenti in naprej do Zavetišča pod Špičkom.
Del poti od Vršiča do Koče pri izviru Soče je tudi del planinske poti Via Alpina.

Postojanke so lahko samostojni cilj ture ali pa jih planinci prehodijo po svoji želji v takšnem ali obrnjenem vrstnem redu. Zavetišče pod Špičkom bo odprto od 25. junija, do takrat lahko planinci vtisnejo žig, ki je zabetoniran pred zavetiščem.
Skupne hoje je od osem do deset ur, priporočljiva je dvodnevna tura. Na vseh štirih postojankah je mogoče prenočiti. Poleg tega še vsaka ponuja odlična izhodišča za plezalne in druge ture različnih težavnosti.

Vsak, ki želi prehoditi pot, v postojankah dobi evidenčni karton, v katerega vpiše svoje podatke in vtisne žig. Ko zbere vse štiri žige, jih skupaj z evidenčnim kartonom odda v eni od koč ali pošlje na sedež Planinskega društva Jesenice, Cesta železarjev 1, 4270 Jesenice. Akcija traja do 15. oktobra.
28. oktobra bo v Erjavčevi koči na Vršiču srečanje vseh, ki bodo prehodili to krožno pot, s podelitvijo diplom in lepih nagrad.

Janko Rabič 
Vir: PZS.si 

Komentiraj (1):

Marjeta Štrukelj, nedelja, 18. junij 2017, ob 09:12

Z Vršiča do Zavetišča pod Špičkom in od tam v sestopu do Koče pri izviru Soče prehodite kar dva odseka Slovenske planinske poti oz. transverzale.

eXTReMe Tracker