Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Have no fear.

AO Železničar - Ajda Trdin: ... Poli is here!

V soboto, 27. 5. 2017, smo Poli, Franja in Ajda uspešno izvedli dolgo načrtovan in težko pričakovan vzpon na Brano. Naveza se je izkazala za zelo uspešno že pri zimskem vzponu na Malo Mojstrovko in tudi tokrat smo se držali tradicije.

Poli je predlagal, da bi splezali Zgornji steber (IV-/II-III, 160 m) s Šijo (II-III, 200 m) Brane. Super, gremo!
Na poti proti Kamniškem sedlu z navdušenjem opazujemo stene, smeri in plezalce. Po uri in pol hoje se približamo steni Brane in opazimo kar tri naveze v smeri, ki smo jo imeli v planu, ter še dve navezi v sosednjih smereh. Sprva smo imeli malo pomislekov in pogledovali proti Planjavi, ampak nas je vreme prepričalo, da ohranimo prvotni cilj.

Prvih nekaj metrov stebra smo preplezali nenavezani. Ko smo dosegli udobno poličko, je Poli uredil prvi štant, s Franjo pa sva pripravili štrika. V smeri nas spremljajo nori razgledi, dobra skala, kaminčki, zajede, dobri stopi in grifi; grelo nas je sonce, ampak je veter poskrbel, da ni bilo prevroče. Navdušeni nad plezanjem tekoče rešiva vse probleme, ki nama jih zastavlja smer ter po uri in pol dosežemo vrh stebra in pospravimo štrika. Sledi še lepo poplezovanje po grebenu/šiji proti vrhu. Srečali smo samo še eno bolj sitno mesto, kjer smo se navezali.
Vrh smo tako osvojili po 2 h in 45 min plezanja. Sledil je še sestop po pohodniški poti proti koči na Kamniškem sedlu. Na analizi ugotovimo, da smo splezali res lepo smer, ki predstavlja gladek prehod med pohodništvom in alpinizmom.
Pridružita se nam še gospod načelnik Željo in Rok (Rokc/Stropo) in skupaj sestopimo v dolino.

29.05.2017 14:51
Have no fear. Poli is here!

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti