Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalni maraton

King of Kanzi bo v slogu osemdesetih let bo ob Baškem jezeru od 2. do 5. junija

Namenjen je vsem ljubiteljem plezanja, tako začetnikom kot najbolj izkušenim plezalcem, ki se bodo pomerili za naziv kralja oz. kraljice Kanzija.

Friko - Alen Turkalj: The King of Kanzi je štiridnevni plezalski festival posvečen stilu norih osemdesetih let in plezalnim pionirjem iz tistega obdobja. Spakirajte lila pajkice, retro široki pulover, pisan trak in druga oblačila v neonskih barvah in se z vašimi prijatelji pripravite na zabavni plezalni maraton. Ampak, pozor! Ne bomo se poklonili le pisanim in zabavni plezalni modi v stilu osemdesetih, predvsem se bomo spomnili plezalnih legend, ki so vir naše strasti do plezanja in razumevanja plezanja ne le kot športa, ampak načina življenja.

Plezalni maraton

Kanzi, kot mu pravijo po domače, eno najzgodnejših in največjih plezališč ob Baškem jezeru na avstrijskem Koroškem, bo v stilu osemdesetih živelo od 2. do 5. junija, ko se bo tam odvijal plezalni maraton. Namenjen je vsem ljubiteljem plezanja, tako začetnikom kot najbolj izkušenim plezalcem, ki se bodo pomerili za naziv kralja oz. kraljice Kanzija.

Laskavi naziv bosta prejela plezalec in plezalka, ki bosta izmed 300 razpoložljivih smeri v osmih urah preplezala največ lažjih (od 4c do 6b) ali smeri težjih težavnosti (od 6b+ do 8b). Nagrajen bo tudi par, ki bo preplezal najtežjo smer. Prav tako bodo nagradili najbolje oblečen plezalni par.

Tekmovalne kategorije:

• moški U80 (plezalni par, skupna starost pod 80 let)
  in Ü80 (plezalni par, skupna starost nad 80 let), 1. - 3. mesto,
• ženske U80 (plezalni par, skupna starost pod 80 let)
  in Ü80 (plezalni par, skupna starost nad 80 let), 1. - 3. mesto,
• moški in ženske (plezalni par, skupna starost pod 80 let)
  in Ü80 (plezalni par, skupna starost nad 80 let), 1. - 3. mesto,
• največ preplezanih smeri,
• najtežja preplezana smer.

Bogat spremljevalni program

Plezalni maraton bo spremljal tudi bogat strokovni in zabavni spremljevalni program, ki ga organizator pripravlja z znanimi imeni iz sveta plezanja in alpinizma.

Med vsemi bo za nas Slovence najbolj zanimivo predavanje Romana Beneta in Nives Meroi, ki bosta povedala kar nekaj besed o njunih vseh 14 preplezanih osemtisočakih brez dodatnega kisika in pomoči nosačev.
Poleg Romana in Nives pa bodo program še Jacopo Larcher, Steve House, Lisi Seurer, Mich Kemeter in ...

...05.2017
Arhiv: fotografije | video 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ PLE Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45952

Novosti