Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dobili smo 12 finalistov

prvega mastra v balvanskem plezanju - Triglav The Rock Ljubljana.
Finale ob 20. uri tudi na TV SLO 2 - Štartna lista finala

Triglav The Rock Ljubljana, 19.45: 
ŠTARTNA LISTA - finale:
Moški: Jan Hojer, Chon Jongwon, Jeremy Bonder, Domen Škofic, Jernej Kruder in Alexei Rubtsov
Ženske: Chloe Caulier, Urška Repušič, Katja Kadič, Hannah Midtbo, Mina Markovič in Janja Garnbret v ženski.


Triglav The Rock Ljubljana, 20.05.17 16:57:
V večerni finale, ki se bo pričel ob 19.30, se je uvrstilo tudi šest Slovencev: Jernej Kruder in Domen Škofic v moški konkurenci ter Janja Garnbret, Mina Markovič, Katja Kadič in Urška Repušič v ženski.


Triglav The Rock Ljubljana 20.05.17 13.09
Prvi tekmovaci že lovijo vstopnico za večerni finale! Vroče je tako v zakulisju, kot tudi na steni.
Ne manjka niti glasnih navijačev.

PZS: ... Kot je po prvem delu tekmovanja povedal Domen Škofic, vreme ne vpliva na tekmovalce, saj na steni zaradi montažne strehe, ki jo je organizator postavil ob slabši vremenski napovedi, nimajo občutka, da dežuje. Tudi vzdušje na Kongresnem trgu v Ljubljani je odlično, naključni obiskovalci in ljubitelji plezanja z bučno podporo navijajo predvsem za domače plezalce. Pred začetkom tekmovanja so se nekateri preizkusili tudi v aktivacijskem kotičku, kjer so lahko na različno postavljenih stenah preizkusili svoje plezalne sposobnosti in naredili prve korake v balvanskem plezanju. ...


V plezalnem centru v Kopru so bile v petek, 19. maja, kvalifikacije za Triglav The Rock Ljubljana.

Preko sto plezalcev se je skušalo kvalificirati na sobotni polfinale, ki naj bi se začel ob 13. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani. Veliki finale se bo v soju žarometov začel ob 19.30 s predstavitvijo tekmovalcev, tudi v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2. Poleg kvalifikantov bodo na povabilo organizatorja nastopili tudi nekateri najboljši športni plezalci na svetu.

Tekmovanje, ki poteka v skladu s pravili Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), je že prvi dan predstavilo nekaj izjemnih plezalcev, ki se jim bodo v finalu, na glavnem prizorišču pridružili najboljši športni plezalci lanskega in letošnjega leta.
Zmagovalca v ženski in moški kategoriji bosta prejela vsak po 3000 evrov, denarne nagrade pa so zagotovljene prav za vse finaliste – po šest najboljših plezalcev iz posamezne kategorije.

Montažno steno, na kateri bodo tekmovali plezalci, je zadnje dni postavljalo preko 50 ljudi, ki bodo tudi na dan dogodka poskrbeli za spektakel, kot si ga ta šport zasluži. Nenazadnje Slovenija spada v svetovni plezalni vrh.


Friko, 19.05.17 22:44: Znanih vseh 40 polfinalistov The Rock Ljubljana

V plezalnem centru Plus Climbing Koper so danes potekale kvalifikacije za The Rock Ljubljana. Preko 100 plezalcev se je skušalo kvalificirati na jutrišnje polfinale, ki se začenja ob 13.00 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Veliki finale se bo v soju žarometov začel ob 19.30 uri s predstavitvijo tekmovalcev, tudi v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2. Poleg kvalifikantov bodo na povabilo organizatorja nastopili tudi najboljši športni plezalci na svetu.

Tekmovanje, ki poteka v skladu s pravili Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), je že prvi dan postreglo z nekaj izjemnimi plezalci, ki se jim bodo na glavnem prizorišču pridružili najboljši športni plezalci lanskega in etošnjega leta. Zmagovalca v ženski in moški kategoriji bosta prejela vsak po 3000 evrov, denarne nagrade pa so zagotovljene prav za vse finaliste – po šest najboljših plezalcev iz posamezne kategorije.

Od 20-ih polfinalistov se je v moški kategoriji v polfinale uvrstilo kar 10 Slovencev. Poleg Jerneja Kruderja in Domna Škofica, bodo poskušali mešati štrene na vrhu še Gregor Vezonik, Urban Primožič, Anže Peharc, Zan Sudar, Kilian Čop, Martin Bergant, Matic Kotar in Klemen Novak.
V ženski konkurenci bodo prevledovali slovenski nastopi. Lanskoletna svetovana prvakinja Janja Garnbret bo imela vse prej kot lahko delo, saj bo mogla pokazati vse kar zna pred svojimi rojakinjami. Poleg tekmovalk iz drugih držav ji bodo v polfinalu družbo delale Mina Markovič, Julija Kruder, Katja Kadič, Vita Lukan, Saša Brodej, Petra Glušič, Ema Stopar, Lana Skušek, Tjaša Kalan, Ajda Remškar, Mia Krampl, Janja Oblak, Urška Repušič in Lučka Rakovec.

Štartne liste:

- Štartna lista POLFINALE ženske >>
- Štartna lista POLFINALE moški >>

Montažno steno, na kateri bodo tekmovali plezalci je zadnje dni postavljalo preko 50 ljudi, ki bodo tudi na dan dogodka poskrbeli za spektakel, kot si ga ta šport zasluži. Nenazadnje Slovenija spada v svetovni plezalni vrh.

Foto: Plus Climbing Koper 

19.05.2017 21.50
Znanih vseh 40 polfinalistov Triglav The Rock Ljubljana

PDF Štartna lista za polfinale: ženske | moški


 

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti