Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Najboljši

na tekmovanju gorskih vodnikov (ob 20. letnici članstva ZGVS v IFMGA) je bil Slovenec Matevž Vukotič, med vodnicami Poljakinja Bogna Wilczynska Dnevnik

Friko - Alen Turkalj: V petek, 12., in soboto, 13. maja, je Plezalni center Ljubljana gostil gorske vodnike iz širnega sveta, ki so se med seboj pomerili že s tradicionalnim tekmovanje gorskih vodnikov in njihovih družinskih članov v športnem plezanju.

Prvič v zgodovini mednarodnega tekmovanja gorskih vodnikov z licenco IFMGA je zmaga v moški kategoriji pripadla Sloveniji. Z odličnim plezanjem jo je osvojil Matevž Vukotič. Med gorskimi vodnicami je zmagala Poljakinja Bogna Wilczynska, takoj za njo pa sta stali na stopničkah Tina Di Batista in Minca Mramor.

Vsi udeleženci, vse od Japoncev, mimo naših alpskih dežel, do Američanov, so plezali v tekmovalnem duhu, a se vseeno kolegialno spodbujali ob dobrih predstavljenih borbah. Tekmovanje je sicer potekalo v sproščenem in izjemno prijetnem vzdušju. Po sobotnem finalu in podelitvi pa je sledil zaključek s prijetnim vodniškim klepetom ob jedači in pijači.

1. Matevž Vukotič (SLO)
2. Christian Schlasener (GER)
3. Christoph Hainz (ITA)

  4. Tadej Debevec (SLO)
  6. Luka Stražar (SLO)
  9. Matjaž Jeran (SLO)
11. Cveto Podlogar (SLO)
15. Andrej Štremfelj (SLO)

1. Bogna Wilczynska (POL)
2. Tina Di Batista (SLO)
3. Minca Mramor (SLO)

4. Marija Štremfelj (SLO)
5. Alenka Pirih (SLO)


Dnevnik.si, 10.05.2017: Gorki vodniki tekmujejo

Zveza gorskih vodnikov Slovenije (ZGVS) je že 20 let članica mednarodne organizacije gorskih vodnikov (IFMGA). Ob okrogli obletnici gosti generalno skupščino IFMGA, ki se je začela v ponedeljek v Kranjski Gori in Mojstrani in se bo končala jutri, v petek in soboto pa bodo v Plezalnem centru Ljubljana gorski vodniki z licenco IFMGA, pripravniki in njihovi družinski člani tekmovali v športnem plezanju. V velikem finalu pa se bo pomerilo 20 najboljših plezalcev, ki jim bo uspelo preplezati največ oziroma najbolj težavne smeri. gs

Plezalni center Ljubljana, ...05.2017

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti