Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iz NP Snowdonia

prišli na obisk Triglavskega narodnega parka


Na študijskem obisku v Triglavskem narodnem parku se je v dneh od 8. do 12. maja 2017 mudila delegacija iz Narodnega parka Snowdonia, s katerim ima Triglavski narodni park sklenjen sporazum o sodelovanju. Štirje predstavniki valežanskega narodnega parka so si ogledali naravne in kulturne znamenitosti in posebnosti Triglavskega narodnega parka, informacijska središča ter izmenjali izkušnje z zaposlenimi v Triglavskem narodnem parku pri upravljanju zavarovanih območij.

Prvi sporazum o sodelovanju sta Triglavski narodni park in Parc Cenedlaethol Eryri, kakor se valežansko imenuje Narodni park Snowdonia, podpisala leta 1993 pod pokroviteljstvom Ministrstva za kulturo, leta 2004 pa sta sporazum obnovila. V času od podpisa sta parka dejavno sodelovala na številnih področjih, kot so na primer razvoj programov okoljske vzgoje, interpretacija o naravi in kulturni dediščini, parkovna infrastruktura in delo naravovarstvene nadzorne službe.

Snowdonia se nahaja na severu Walesa in je pretežno hribovita pokrajina. Največji vrh Snowdon je s 1085 m tudi najvišji vrh Velike Britanije. Razlike med narodnima parkoma so precejšnje, tako v naravnih danostih, kulturnih značilnostih in tradicionalnih dejavnosti, oba parka pa se srečujeta s podobnimi izzivi pri upravljanju. Predstavniki iz Walesa so navdušeni nad Slovenijo in Triglavskim narodnim parkom, predvsem ohranjeno naravo, biotsko pestrostjo ter kulturno krajino in dediščino.

Fotografije: Aleš Zdešar (Pot Triglavski Bistrice in Pocarjeva domačija)

  12.05.2017
ZAPOSLENI IZ NARODNEGA PARKA SNOWDONIA OBISKALI TRIGLAVSKI NARODNI PARK




Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46073

Novosti